sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Sushia ja prinsessa- eikun suklaakakkua

Tänään kerhoiltiin taas, joskin todella harvalukuisena. Seitsemästä herkkukoukkulaisesta paikalle pääsi itseni lisäksi vain kaksi: kiitos Jytis ja Raisu! Mutta mukavaa meillä oli silti. Toivottavasti saadaan ensi kerralla enemmän kerholaisia mukaan.

Siipan avustuksella kääräisimme sushirullan jos toisenkin. Maistui! Täytteinä oli kurkkua, avokadoa, porkkanaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
 Viikon prinsessauutisten kunniaksi olisin halunnut ostaa sen aidon oikean ja vihreän prinsessakakun, mutta ei auttanut neljässä kaupassa käyminen: ei löytynyt! Yhdessä kaupassa sen sijaan näytti olevan valikoimassa, mutta sattuneesta syystä varmaankin loppunut. Oli tyydyttävä suklaa- eli mutakakkuun, jota en väliaikaisesta uunin puutteesta johtuen suinkaan tehnyt itse, vaan jätin homman Frödingen tädeille.
Jytiksen Tallinnan tuliaiset kelpasivat myös!
Kerho aloitettiin tällä kertaa Marimekon tehtaanmyymälästä, jonne itse menin vahakankaan kiilto silmissä. (Kyllä, olen luovuttanut. Lapsiperhearjessa ollaan siinä vaiheessa, että vahakangas on oltava.) Olin ajatellut Siirtolapuutarhaa tai Puutarhurin parhaita, mutta hieman yllättäen valitsinkin Pikkujätskin. Ja sehän näyttääkin - hieman yllättäen - aika kivalta.
Samaan myymälään sattunut kaveri antoi vielä vinkkivitosen: vahakankaan reunassa on kapea kaistale kangasta, joka kannattaa leikata pois. Jos sille kaatuu mustikkasoppaa, saattaa se lähteä leviämään myös vahakangasosaan ja imeytyä siihen. Selvä!

15 kommenttia:

 1. Kyllä se vahakangas on parempi vaihtoehto kuin ne kivettyneet puurot pöydän pinnassa (tai alapuolella)! Kiitos kangasvinkeistä, en ollutkaan nähnyt että Puutarhurin parhaita on vahakankaana. Täytyy harkita kun juuri ostin sen leikkuulaudankin, ellei sitten ole liian levoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuroa voisi kyllä verrata sementtiin - niin kovaa ainetta se kuivuessaan on. Huh!

   Minusta Puutarhurin parhaat ei ollut ollenkaan levoton, mutta toisaalta olisin voinut ostaa vieläkin villimmän Siirtolapuutarhankin, ja onhan tuo Pikkujätskikin aika kirjava. Nää on näitä kuuluisia makuasioita. Mutta suosittelen.

   Poista
 2. Olen myös haaveillut jostain ihanasta pöytäliinasta, juuri toi siirtolapuutarha olisi aivan ihana. Mulla on vaan haaveet siitä kaatuneet kalliiseen hintaan(siis asuntovelallisen kotiäidin lompakolle). Saako tuolta tehtaanmyymälästä vahakankaita tai kankaita muutenkin edullisemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa jamassa ollaan: asuntolaina niskassa ja tulot kuin opiskelijalla ;) Pikkujätskin puoleen kallistuin juurikin hinnan takia. Metrihinta oli tehtaanmyymälän puolella huomattavasti halvempi kuin itse liikkeessä, ja lisäksi sain siihen vielä kanta-asiakasallen -15 prosenttia. Ja onneksi pöytä on aika pieni. Ajattelin näin, että jos vahakangaslinjalle on lähdettävä, on sen edes oltava kiva kangas!

   Poista
 3. Frödingenille voi suosiolla antaa kunnian tarjota mutakakut sun muut! =) On meinaan sen sortin herkkua, ettei vertaista ole ihan helppo löytää. Tosin jos jaksaa nähdä vaivan, niin omin kätösin tulee tietenkin aina paras: maussa voi aistia oman käden jäljen ;)

  Teillä on ihan mieletön blogin idea ja mahtava ajatus kokoontua säännöllisesti yhteen kokkaamaan, syömään ja jakamaan kuulumisia. Monesti mietin itsekin, että on kerta kaikkiaan harmillista, kun peruskouluajan ja lukioajan kaverit ovat hajaantuneet ympäri maailmaa ja entinen tiivis ystäväpiiri hajoillut sinne tänne. Olisi mahtavaa tehdä sopimus edes siitä, että tavataan kerta kuussa. Piste. Pakko tulla paikalle, muuten ei hyvin käy :) Olen miettinyt paljon juuri ajankulkua ja elämää, miten ne menevät ohi, huiskis! Sitten viimemetreillä on turha enää miettiä, että olisipa pitänyt olla enemmän tekemisissä ystävien kanssa.

  Noh, nyt lähdin liitelemään. :) Kiitos siis tästä. Nälkähän sitä tuli, nyt kun olen itsekin oppinut pitämään sushista alkuhankaluuksien ja totuttelun jälkeen. (on muuten halpaa sushia täällä Briteissä, voi taivas!)

  Mukavaa maaliskuun alkua sinne koko konkaronkalle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Maria: meistäkin kerho onihan mahtava! Ja siis ensin oli vain kerho, myöhemmin syntyi sitten blogikin. Tosi hyvin ollaankin kokoonnuttu, mutta tällä kertaa monelle tuli aivan "oikeita" syitä poisjäännille. Ensi kuussa sitten uudelleen! Arki on aina kiireistä, niin on hyvä sopia tällainen päivä, jolloin ei tehdä muuta kuin nähdään kerholaisia ja herkutellaan ja kudotaan. Ai niin, ja meidän miehethän on ihan kateellisia tästä kerhosta, haha.

  Mullakin kesti aikaa tottua sushiin, nyt en muuta söisikään! Nautipa sushiantimista siellä!

  VastaaPoista
 5. no oon kyllä aika kateellinen noista susheista. lääh. ja harmissani tietty etten päässyt kerhoon, mutta seuraavalla kerralla sitten toivottavasti taas!

  VastaaPoista
 6. niin ja yllätyksekseni oon huomannut tykkääväni tuosta pikkujätskistä! oranssista ja sinisestä huolimatta. (vai niiden takia?) hyvä valinta joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän minäkin ihmettelin, että vaikka siinä on vaaleansinistä, ruskeaa ja oranssia, niin silti on kiva! Ensi kerralla todellakin tuut!

   Poista
 7. Ai vitsit kun olitte väkertäneet mahtavan paljon susheja! Harmittaa kun en päässyt paikalle.. hyvä vakstyyki-valinta!

  VastaaPoista
 8. Paitsi nyt näin yhdessä blogissa päheän harlekiinikuvioisen, oijojoi!

  VastaaPoista
 9. Nerokas vahakangasvinkki! Kaikkea te äiti-ihmiset opitte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Ja mullehan ei tuollainen olisi luonnollisesti käynyt edes mielessä ;)

   Poista
 10. Täytyykin joskus pistäytyä Marimekon tehtaanmyymälässä, jos hinnat on selkeästi alhaisemmat kuin itse liikkeessä. Voiko tehtaanmyymälässä liittyä kantikseksi?

  VastaaPoista