sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Tuorepuuro jugurtista


Jugurttipuuron testaaminen on ollut mulla mielessä jo pitkään. Ja kappas, Hesarin välissä luukusta tipahti Valion lehtinen, jossa olikin ohje moiseen. Sitä sitten hieman versioin.

Tuorepuuro jugurtista (kahdelle)

4 dl turkkilaista jugurttia
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl pähkinä-siemensekoitusta (auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä sekä cashewpähkinöitä)
hunajaa
marjoja tai mehukeittoa

Paahda pähkinä-siemensekoitusta kuivalla pannulla kunnes se saa väriä ja keittiö hyvän tuoksun. Anna jäähtyä ja murskaa seos karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouhe, kaurahiutaleet ja jugurtti ja anna vetäytyä. Valion ohjeessa puuro nautitaan heti, mutta muistelen nähneeni ohjeita joissa puuro on yön yli jääkaapissa joten päätin testata sitä. Oikein hyvä.

Tarjoile hunajan ja marjojen tai mehukeiton kanssa.

5 kommenttia:

  1. No tässäpä onkin tarjolla kaivattua vaihtelua aamupuurolle!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hyvalta! Pakko kokeilla. :) Kiitos vinkista!

    VastaaPoista
  3. Juu kannattaa kyllä testata, todella virkistävä tuttavuus oli tämä! Itse nappaan usein aamiaisen mukaan töihin niin kätevää kun voi edellisenä iltana tehdä valmiiksi.

    VastaaPoista
  4. Mäkin hurahdin tuorepuuroon jokin aika sitten, kun oon niin laiska tekemään aamupalaa! Ja ihan kreisii, miten se puuro voi olla niin täyttävää, huh!

    VastaaPoista
  5. Jep, tämä on täyttä tavaraa! Varsinkin jos laittaa jugurttia vähän liian vähän, kuten itse aluksi ja puuroa olisi voinut syödä haarukalla ja veitsellä, heh. Mutta hyvää ku mikä.

    VastaaPoista