sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Mistä niitä kivoja brunsseja löytää?

Brunssille sunnuntaina ilman pöytävarausta - Mission Impossible?

Kuvan aamiainen on nautittu tamperelaisessa American Dinerissa. Se oli överi. Ja hyvä. Mutta nyt oltiin Helsingissä.

Herkun ja Koukun kuukausittainen kokoontuminen päätettiin tällä kertaa järjestää kahvilamiljöössä Kalliossa, brunssia lähdettiin hakemaan. Noh, eka mentiin Sandroon, pohjoisafrikkalaiset maut kiinnostivat. Hullu jono. Siitä sitten mentiin kurkkaamaan Villiä Puutarhaa ja Cafe Cardemummaa. Kiinni molemmat. Siitä jatkoimme Pacificon brunssia kohti. Hullu jono. Tästä matka jatkui Veganissimon brunssille. Kiinni.

Sitten ratikalla Hakaniemeen. Cafe Talon brunssi näytti hyvältä. Vapaita pöytiä vaan ei ollut. Koska tässä vaiheessa alettiin olla jo ylitetty se brunssiaika, siirryttiin lounasvaihtoehtoihin. Sävelen burgerit on mahtavia, vaan kiinni oli sekin. Cafe Java oli jotenkin pieni ja synkkä, niin päädyttiin sitten Da Vinciin vetämään pastaa ja pizzaa. Hyvää oli ainakin mun munakoisopasta, mutta vähän jäi kaivelemaan.

Onko tosiaan näin että spontaanisti ei brunssille sunnuntaina pääse?


21 kommenttia:

 1. Sandron brunssi on tosi hyvä, mutta varaus tosiaan kannattaa! Korjaamon brunssilla on ainakin niillä parilla kerralla ollut väljää, kun olen käynyt (on tietty iso tilakin),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin Korjaamo! Sen olinkin unohtanut, kiitos kun muistutit! Okei, ehkä siis pitää antaa Sandrolle toinen mahdollisuus. Ja varata. Aina ei vaan jaksaisi olla niin suunnitelmallinen.

   Poista
  2. Kannattaa ehdottomasti! Oli musta Helsingin parhaita brunsseja, ellei jopa tän hetken paras. Hullun iso valikoima (normaaleista leivistä ja salaateista smoothieihin ja hampurilaisiin), ihanat hummukset ja tsatsikit, hyvää suklaakakkua ja haudutettua minttuteetä. Tykkäsin! (juuri tänään sattumalta testattiin).

   Poista
  3. Oijoi, okei, toi kuulostaa todella hyvältä!

   Poista
 2. Päädyttiin kerran samanlaisen Kallion/Hakaniemen spontaanin brunssin metsästys kierroksen jälkeen Siltaseen. Siellä oli niin kehno brunssi, että olisi ollut parempi jättää väliin.
  Korjaamoa on moni kehunut, nähtävästi täälläkin kommenteissa, ja sinne mahtuu hyvin. JA, siellä voi syöminkien päätteeksi vielä nauttia taidenäyttelyistäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, Siltasessa siis ilmeisesti aika ei ole ainakaan parantanut meininkiä. Ja taidenäyttely on plussaa, ehdottomasti! Ja sellainen paikka jossa mahtuu myös kutomaan, tuolla Da Vincissä jätettiin kutimet kassiin, ei oikein tuntunut sopivan sinne.

   Poista
  2. Siltasessa on muutenkin niin nihkeä asiakaspalvelu, että vaikka brunssit olisivat kuinka hyviä, en sille paikalle anna enää yhtäkään mahdollisuutta. Missään muualla en ole tuntenut itseäni yhtä epätoivotuksi asiakkaaksi kuin siellä, aivan karseaa meininkiä.

   Poista
  3. Jotenkin tutulta kuulostaa..

   Poista
 3. Ompas ihastuttava blogi :-).
  Profiilikuvaus oli jo mielenkiintoa herättävä.
  Taidanpa jäädä lukijaksi :-)
  Hyvää kevättä :-)

  VastaaPoista
 4. se brunssi tuntuu vähän retsosti olla tullut takaisin, en kyllä tiedä miten toimii tampereella, onnistuuko improvisoitu brunssi täälläkään ilman pöytävarausta...mutta onhan sitä kotonakin vähän suunniteltava, ainakin saatava hyvää seuraa sille.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla kaikkialla vähän sama tilanne. Jos ei ole suunnitellut niin lähikauppa ja kotibrunssi paras vaihtoehto.

   Poista
 5. Oh, minä olen jo aikoja sitten luovuttanut brunssin etsinnän Helsingissä. VArsinkin lasten kanssa se tuntuu olevan jonkun tason extreme-laji. Muutenkin taitaa pääkaupunkiseudulla olla vielä hyville ravintoloille tilaa aika runsaastikin, kun minnekään ei meinaa päästä ilman varausta.
  Tässä yksi syy, miksi syömme oikeasti aika harvoin ulkona. Me kun yleensä päätämme hetkessä haluavamme jonnekin ja silloin ei enää pääse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hämmentävää kyllä että tilanne on tämä, vaikka brunssitarjonta on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti. Hmph.

   Poista
 6. Mä olen hullu brunsseilija ja kyllä se pöytävaraus kannattaa lähes jokaiseen "hyvään" paikkaan tehdä, ainakin jos on liikkeellä siihen kuumimpaan brunssiaikaan. Ja vaikka varaus olisi mm. Pacificoon, joudut kuitenkin jonottamaan niiden kaikkien sadan muun kanssa samassa jonossa. Tosi typerää.

  Isompiin paikkoihin (esim. Dylanit) pääsee varmasti myös ilman varausta. Itse olen kuitenkin tehnyt järjestäen aina varauksen, sillä nälkäisenä uuden paikan etsiminen ei kuulu lempipuuhiini! :)

  Mun blogissa on muuten kattava lista eri brunssipaikoista, kurkkaa jos kiinnostaa! :)
  http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/brunssiarvostelut/

  VastaaPoista
 7. mä en ole koskaan varannut brunssia, aina on päässyt kävellen joka paikkaan sisään, niin Sandroonkin.. joka musta oli aika heikko tai ainakin todella perus eli ei ole mitään syytä just sinne mennä. Tilattavat annokset typeryyttä koska ne ne oli melkeen samoja kun ruuat mitä itse sai hakea ja niiden tuleminen kesti todella kauan. Kahvit, mehut ja kaikki oli kokoajan loppu vaikka paikka ei ollut edes täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen ilmeisesti sitten aina ruuhkaisimpaan aikaan liikkeellä. Joo tuota annostilaus-juttua mietinkin. Mutta jos Sandro ei vakuuttanut niin mitä suosittelisit?

   Poista
 8. Korjaamon brunssi oli ainakin pari vuotta sitten niin luokattoman huono kokemus(=suurinpiirtein kaikki loppu, vaikka brunssikellossa oli vielä pari tuntia lusittavana), että en ole antanut paikalle uutta mahdollisuutta. Pitäisiköhän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Hmm. Ehkä? Kyllähän sieltä aina olutta saa, jos tulee pettymys.

   Poista
 9. Arabian Dylaniin mahtuu usein, ja on oikein hyvä! Ruokaisia salaatteja ja rahalle vastinetta :)

  VastaaPoista