sunnuntai 10. maaliskuuta 2013
Raejuusto-puuro
Eeva Kolu kertoi Kaikki mitä rakastin -blogissaan laittaneensa raejuustoa puuroon. Kuulosti niin kreisiltä, että oli pakko testata.
Ja jösses. Se todella oli hyvää. Siis todella hyvää. Raejuusto mukavasti pehmenee lämmitessään kuuman puuron seassa ja lopputulos on yllättävän maistuva. Suosittelen testaamaan, jos kaipaa aamupuuroon vähän vaihtelua. Ja proteiinia.
Puuroa, raejuustoa, mustaherukoita.
Vai syöttekö te puuroa? Ja jos niin millaista? Minkä kanssa? Mä tein vuosia töissä aamuisin aina kaurapuuroa mikrossa ja vetelin sen kaneli-sokerin kanssa. Jossain vaiheessa vaihdoin marjoihin, välillä hilloa. Voisilmään en ole ikinä oikein oppinut.
Ja se itse puuro. Mä olen kyllä tosi kaikkiruokainen sen suhteen. Riisihiutaleista tehty on ainoa, joka on ollut vähän outo. Nyt on nyt menossa tällainen speltti-kaura-sekoitus. Ei sovellu mikrotukseen eli pikapuuroksi, mutta maultaan oikein hyvä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olen syönyt neljänviljan puuroa useimmiten puolukka-omenasoseen kanssa, myös puolukan. Ruotsissa totuin, että kaurapuuroon sopii omenasose.
VastaaPoistaMustikoiden kanssa tykkään syödä raejuustoa. Jotenkin se sopii. Karpalot syön hunajan kanssa. Tyrnit jauhan aamuisen smoothiin kaiken muun kanssa. Mustaviinimarjoja on niin vähän, että säästän ne aina lentsuaikaan. Punaherukoista teen loppukeväästä mehua. Lakat käytän juhlatilaisuuksiin.
Liioista marjoista, kuten punaviinimarjoista, mustikoista tein nytkin hyvää kotiviiniä, kun lisäsin siihen vielä löytämäni puolilitraa mesimarjoja- chic!!!
Yrteistäni olen nykyään jauhanut viherjauhetta, jota käytän smootheihin.
Näinpä ne syksyn sadot pikkuhiljaa kuluu.
Mainioita marjavinkkejä! Ja sesongin mukaan syöminen pitää huolen siitä ettei kyllästy. Pitääpä testata tuota mustikoita ja raejuustoa.
PoistaMeillä ei puurot kelpaa lapsille oikein mitkään eikä millään lisukkeilla. Siispä ei äitikään niitä oikein keittele, vaikka välillä tykkäisikin. Tosin kaurapuuron kanssa minulla on ollut inhokkisuhde jo ihan pienestä saakka. Vain raskausaikoina olen sitä saanut yleensä syötyä, mutta silloin sitten niiden muidenkin vuosien edestä...
VastaaPoistaJuu, en minäkään lapsena muistaakseni tykännyt. Se oli vaan sellaista mössöä. Nyt arvostaa sen helppoutta ja sitä että saa jotain lämmintä syötävää aamulla.
PoistaPuuro on parasta! Kieltämättä olen vähän jumiutunut, mutta yleensä syön puuron voisilmällä tai marjoilla höystettynä. Kerran repisin ja laitoin riisipuuroon kanelia, sokeria JA voita. Huh huh!
VastaaPoistaSiskoni syö puuronsa raejuustolla. Musta se on pahaa. Erikseen molemmat kyllä maistuvat.
Kaksivuotias on onnellinen, kun saa puuroonsa hillosilmät ja voisuun.
Siis tää raejuustopuuro on joku yleisempikin juttu, enpä ollut koskaan ennen kuullut! Ehkä munkin pitää antaa voisilmälle (tai suulle) uusi mahdollisuus.
PoistaMuistini mukaan Monkeyfoodin Merin vakioaamiainen oli aika monen vuoden ajan nimenomaan raejuustopuuro.
PoistaOn muuten hyvää, meillä myös mustikoita puurossa, kun niitä on tullut omin pikku kätösin poimittua aika kasat :)
VastaaPoistaOijoi, mä olen ihan kaupan pakastealtaan varassa. Mutta nyt löysin Aitokaupan pakkasesta karviaisia, ihanaa vaihtelua.
Poistaon myönnettävä että rakkaaseen puuroonkaikissa sen eri muodoissa joita olen siitä keittänyt olen melkein vaikka mitä kokeillut mutten vielä raejuustoa! kuulostaa jotenkin niin kaukaa haetulta...niin kummalliseslta että se voisi jopa toimia.
VastaaPoistaNo samaa mietin, kaikkea outoa on aina pakko testata. Ja onneksi testasin, tää on jo ihan mun uusi suosikki!
PoistaMä oon kans vetäny puuron kans raejuustoa jo aika pitkään. Ja pakkasesta vähän viime kesän marjoja, niin avot! Omnomnom!
VastaaPoistaHämmentävää, tää siis tosiaan on joku yleisemminkin tiedossa ollut juttu. Tämän innoittamana ajattelin kaivaa myös Ruokatorstain raejuusto-marjapaistoksen reseptin, mihin kaikkeen raejuusto taipuukaan..
PoistaHei,
VastaaPoistajos haluat siirtyä aamuisissa herkkuhetkissä uusiin sfääreihin, niin unohda mikro! Mikropuuro on minusta rakenteeltaan ikävää, ja jos menee yli, niin helkutin ikävää siivottavaa myös. Kattilassa parasta. Töissä teen aamupuuroni niin, että kiehautan vettä veden keittimessä ja kaadan sen hiutaleiden ja suolan päälle pienee kannelliseen kippoon. Kansi kiinni ja parin kolmen minuutin kulutta ihana pehmeä puuro on valmis. Halutut tilpehöörit mukaan ja eikun ääntä kohden!
Oo, mä olen tehnyt kuskusia noin, mutta että puuroakin, wau! Kiitos, testaan!
PoistaRuismannapuuro on tosi hyvää, tosin harvoin syön puuroja.
VastaaPoistaRaejuustoa lisään usein työpaikan aneemiseen pussikeittolounaaseen ja toimii hyvin. Vanhat raejuustot päätyvät piirakoihin sun muihin, pannariinkin menee hyvin.
Hmm, mä en itseasiassa ole varmaan koskaan muuten maistanut ruismannapuuroa, pitääpä kokeilla! Ja joo, raejuusto kyllä sopii (näemmä) melkein mihin vaan, ihme tuote.
PoistaJoskus viime syksynä luin jostain, että puuro pitää paremmin nälkää kun siihen lisää esim. raejuustoa proteiiniksi. Kokeilin ja maku oli yllättävän hyvä. Nykyään syön kaurapuuron raejuuston, muutaman banaanisiivun ja mustikkakeittotilkan kanssa, maistuu! Lapsena piti puuroa syödä niin paljon, etten siihen pitkään aikaan koskenut, mutta näillä uusilla höysteillä puuro on alkanut taas maistua :)
VastaaPoistaJoo, nälän se kyllä pitää paremmin poissa. Ja juu, samat lapsuustraumat täälläkin.. Mutta näin se vaan kummasti taas maistuu!
Poista