tiistai 23. huhtikuuta 2013

Granaattiomena-quinoasalaatti ja suklaatikaakku

Lounasvieraille piti keksiä jotain kivaa tarjottavaa, ja aamuteeveessä kuulin sivukorvalla kokattavan  mielenkiintoista salaattia. Oikeastaan tähän salaattiin on sekoitettu kaikki asiat, joista tykkään: quinoaa, kikherneitä, avokadoa, korianteria, pähkinöitä, granaattiomenaa. Vaan enpä olisi silti itse keksinyt niitä kaikkia ympätä samalle lautaselle! Lopputulos oli ihanan raikas mutta ruokaisa. Voin suositella! Ohjeessa olleen chilin jätin pois, koska en ollut varma, miten tulisesta ruoasta vieraat tykkäsivät. Hyvää potkua se olisi varmasti tähän kuitenkin antanut.





Tässä ohje alkuperäisessä muodossaan.
Granaattiomena-quinoasalaatti (neljälle)


2 dl quinoaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl täysruokosokeria
1 iso tai 2 pientä granaattiomenaa
1 dl kikherneitä (liota yön yli)
2 kourallista tuoretta minttua
1 kourallinen tuoretta korianteria
1 avokado
1 rkl oliiviöljyä
himalajansuolaa ja pippuria
1 dl cashewpähkinöitä
½ punainen chili
himalajansuolaa
Keitä yön yli liotettuja kikherneitä keskilämmöllä tunnin verran tai kunnes kikherneet ovat kypsiä. Siivilöi kikherneet ja siirrä ne kulhoon. Keitä quinoaa reilusti suolatussa vedessä 15 - 20 minuuttia, kunnes se on kypsynyt. Siivilöi quinoa ja anna sen hieman viilentyä ennen kuin sekoitat sen muiden aineiden joukkoon.
Halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen pitämällä omenaa leikkauspuoli alaspäin kämmenelläsi ja hakkaamalla omenaa lusikalla. Näin siemenet tipahtelevat kulhoon sormiesi lomasta eikä joukkoon pääse kitkerää, valkoista hedelmälihaa. Lisää siemenet kikherneiden ja quinoan joukkoon kulhoon. Lisää joukkoon myös oliiviöljy, hienonnetut yrtit, kuivalla pannulla paahdetut mausteet sekä avokado. Avokadon voit kuutioida kuoressaan ja lusikoida joukkoon.

Paahda kuivalla pannulla hieman murskattuja cashewpähkinöitä ja mausta ne suolalla ja chilillä. Lisää pähkinät muiden ainesten joukkoon ja sekoita huolella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Salaatin kanssa tarjoilin sämpylöitä (taikina vietti yön jääkaapissa, joten sämpylät valmistuivat aamupäivällä nopeasti) ja hummusta (kikherneöverit, anyone?). Jäkiruoan piti olla jotain tosi hyvää, koska vieraat olivat ansainneet erityisen kovasti hemmottelua. Päädyin klassiseen suklaan ja appelsiinin makuyhdistelmään, joka kohtasi kakussa. Kakkupohjana oli tämä kesän helpoin suklaakakku, väliin ladoin Chocochilin appelsiini-suklaavanukasta, jota oli tymäköitetty Cointreau-lorauksella ja lisäsuklaalla. Päälle: suklaata. Kas, hyvää oli!

4 kommenttia:

  1. Hmm, oonkohan mä tulossa nyt ihan vääränä päivänä kylään... ;)

    -Sanski-

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta - oon ihastunut granaattiomenaan, sillä eikös se ollut tämä blogi, jonka pikkujouluruuista otin sen granaattiomena-appelsiinisalaatin...sitä on tullut tehtyä paljon - pähkinöiksi olen laittanut suolapähkinöitä :) Tämä on kiva blogi, sillä se kannustaa mua kokeilemaan uusia ruoka-aineita - tämänkin salaatin, kun teen, tulee kokeiltua quinoaa ja kikherneitä ;)

    VastaaPoista
  3. Tuo suklaatikaakku on lumoavan kaunis! :)

    VastaaPoista