sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Se kiva kahvila

Tulipa mieleen tuota Tukholma-raporttia kirjoitellessani, että saahan niitä hienoista hienoimpia Saltån jauhopussukoita Helsingistäkin! Nimittäin yhdestä lempikahvilastani Gottland Deli & Café:sta.


Kahvila sijaitsee Meilahdessa Pihlajatiellä, ja on todella minipieni. Aina sinne on kuitenkin mahtunut vauvoineen päivineen! Välillä kyllä joutuu jakamaan pöydän (sen ainoan) vieraiden kanssa, voi kauhistus. Onpa joskus joku ruvennut juttelemaankin. Mutta ei hätää, kesällä pihamaalle kannetaan lisäpöytiä.


Edelliskäynnillä juotiin vaan soijalattea (kahvi on vahvaa ja hyvää) ja syötiin leipiä (tuo porkkanaleipä on ihan kuin karkkia), mutta korvapuustit ovat isoja ja taatusti tuoreita - niitä ehditään nostaa uunista monta pellillistä sillä aikaa, kun minä saan kahvikupin tyhjennettyä. Kaupan päälle kahvilan ystävälliseltä omistajalta saa usein luennon speltin terveyshyödyistä. 


Samoille kulmille on avautunut jokin aika sitten myös toinen kahvila, nimeltään Sumppi. Se on vielä testaamatta, mutta vaikuttaa sympaattiselta. Mukavaa saada eloa naapurustoon!

6 kommenttia:

 1. No kappas, tosi symppikseltä vaikuttaa! Harmi vaan ettei aukioloajat anna mahdollisuutta tulla testamaan ikinä..

  Mutta kiva että tulee eloa huudeille ja noi jauhopakkaukset on kyllä niiin hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai nii, mun pitikin mainita, että nuo aukioloajat on muuttunu! gottland-kahvila on nykyisin auki myös lauantaisin, ja kuulemma suunnittelevat myös pitempiä arkiaukioloja. minkään internettiasioiden päivittely ei liene prioriteettinsa... no, pullan leipominen on, ja hyvä niin!

   Poista
 2. Vaikuttaa kivalta kahvilalta.
  Me olemme jo vuosia rahdanneet Saltån tuotteita Haaparannalta aina anoppilassa käydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, Ruotsissa Saltån jutut ovat ilmeisesti hyvin saatavilla joka puolelta. Suomessa en ole törmännyt muualla!

   Poista
 3. Miten ihastuttavan blogin löysinkään!

  Sumppi on tuttu, mutta Pihlajatiellä en olekaan huomannut kahvilaa, vaikka samoilla "hoodeilla" asunkin. Täytyy kulkea siis silmät auki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kävin vastavierailulla sun blogissa, ja siellähän oli kivoja juttuja. Nyt täytyy ruveta kulkemaan hoodeilla silmät auki, jos vaikka tunnistan - tuun sitte moikkaamaan :)

   Poista