maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kardemummalohi



Sain ruokaseuraa Kädenvääntöä-blogin Pitkästä. Työnjako oli seuraavanlainen: minä teen jotain kalajuttua ja jälkkäriä, Pitkä tuo leipää ja lisukkeita. Kalajutuksi valikoitui mainiosta Pipsan keittiössä -keittokirjasta bongattu kardemummalohi, joka teki vaikutuksen helppoudellaan. Ja mielenkiintoisella makuyhdistelmällään: vaahterasiirappia ja savupaprikaa. 

Lopputulos oli varsin veikeä. Potkua pippurista, syvyyttä paprikasta ja makeutta siirapista. Ja ihan naurettavan helppo. Pidimme!

                                  Oli niin kiire päästä maistamaan, että tällainen kuva oli sitten vaan itse kalasta tallella.


Kardemummalohi (neljälle)
(Ohje: Pipsan keittiössä s. 81)

4x n.150g lohifilettä
1 luomusitruuna

Kastike:
1 dl vaahterasiirappia
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria

Sekoita kastikkeen ainekset kipossa. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele lohifileet kastikkeella ja kypsennä uunissa tai grillissä noin 10 minuuttia. Purista lohen pälle hieman sitruunaa ja tarjoile.


Lisukkeena oli mitäs muuta kuin hittileipää! Vaivaamaton leipä oli tällä kertaa saanut sisuksiinsa siemeniä. Aina vaan mahtava leipä.


Ja tomaatti-avokado-herneenversosalaattia, limellä, öljyllä, suolalla ja pippurilla.


Jälkiruoka oli erikoinen vohvelirautakokeilu, josta ei tallentunut kuvia. Palaan asiaan kunhan tuotekehittely on edennyt sellaiselle tasolle, että on jotain suositeltavaa. Kiitos vaan Hannalle vohvelirautalainasta, olen tunkenut sinne kokeilumielessä vähän sitä sun tätä. Heh. Mutta rauta voi hyvin!

Yhdessä kokkailu, maailman parasta ajanviettoa. Heti yhdessä syömisen jälkeen.




6 kommenttia:

  1. Kiitos vielä eilisestä! Oli ihanaa viettää iltaa herkullisen ruoan ja vielä paremman seuran äärellä :) Mä teen tota lohta kotioloissa varmaan jo ensi viikonloppuna, oli sen verran hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Mä meen puolestaan kaivamaan nyt sen helpon suklaakakun ohjeen, jätän tuon vohveliraudan ehkä hetkeksi rauhaan.. Mutta todettakoon että tuorejuuston, saksanpähkinöiden ja vaahterasiirapin yhdistelmä on hyvä, pitää keksiä sille vaan joku vähemmän eksperimentaalinen sijoituskohde.

      Poista
  2. olisko pipsan kardemummalohi "seuraava avokadopasta"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu että Kädenvääntöä- ja Ruokahommia- blogeissa esillä olleet banaanipannarit on :) Mutta on tääkin kyllä kova!

      Poista
  3. On ollu meilläkin to-do listalla tämä - jossain vaiheessa näky blogeissa siellä ja täällä. Mutta olin jo unohtanut. Nyt varmaan oikeesti pitäs...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle käy aina niin että testaan nää blogeissa eniten kiertävät/suositut reseptit todella myöhässä.. Avokadopastaakaan en ole saanut aikaan, vaivaamattomaan leipään meni kolme vuotta, heh. Mutta juu, kyllä mä suosittelen!

      Poista