keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Paahdettua parsakaalia valkosipulin ja parmesanin kera

Parsakaalin voi kypsentää paahtamallakin, miten mä olin tän ihan unohtanut. Onneksi Voisilmäpeliä muistutti aiheesta, sieltä on tämä lisuke-ohje peräisin. Mukava potku tuli sitruunasta ja chilistä, tykkäsin!



Valkosipuli-parmesan-parsakaalilisuke (2-4 annosta)

1 parsakaali
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
chililastuja tai -jauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
parmesania

Viipaloi parsakaali suupalan kokoisiksi, siivuta valkosipuli. Sekoita kulhossa parsakaali, valkosipuli, oliiviöljy ja mausteet. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Veistele päälle parmesanista lastuja.

Ja hei, tammikuun ruokahaasteen äänestys on käynnissä, sinne vaan ääntä käyttämään!

6 kommenttia:

  1. Parsakaali onkin ihanaa paahdettuna.Joku aika sitten marinoin sitä ensin taatelikastikkeessa,ja siitä tuli ihanaa.

    VastaaPoista
  2. ..ja tätähän kokeillaan viikonloppuna heti! :)

    VastaaPoista
  3. voihan, voihan ... miksen oo ehtinyt kokata mitään koko viikolla? ihana.

    VastaaPoista
  4. Miten tuo blogaus sytytti minussa syvän himon fetaa kohtaan? Vai onko se vain tuo jääkaapissa käyttämistään karjuen vaativa fetapurkki?

    VastaaPoista
  5. Ari, mä ymmärrän! Feta ja parsakaali ovat loistava parivaljakko. Mä aina hiljennän (tuhoan) mun fetapurkit ennenkuin ne ehtii karjua.

    VastaaPoista