perjantai 5. kesäkuuta 2009

Berliini osa 1, ruoka

Turkkilaisia herkkumähniä ei kerenny maistamaan kaikkia, mutta noista pikku lappusista voi yrittää päätellä sisältöjä ja tehä ite. Kuvassa ei näy, mutta mähnien yläpuolella oli möykylöitä, joitten päällinen oli tehty ilmeisesti kuskusista ja sellaiseksi kovaksi öljyssä tiristtetty tulkitsin, sisällä oli pottua ja mausteita. Tosi herkullinen ja kätevä pikaruoka!

Tarjolla oli myös viininlehväkääryleitä, täytettyjä artisokkia ja paprikoita. Ja erilaisia suolasia ja makeita leipomuksia. Pinaattijuustoleipänen oli mahtista. Tämä koju löytyi Mauerparkista sunnuntaina, kun kirpputori oli auki ja missään muualla ei sitten nähtykään, vaikka yritettiin etsiskellä.


Tässä sitten Libanonilaisen ravintolan antimia. Falafelia, humusta ja halloumia, aiolia ja chilimähnää salaatin ja pitaleivän kera. Ja nuo Bionade-limunaatit oli mukava uusi tuttavuus. Eivät olleet liian makeita eivätkä liian poreilevia.


No niin, tässä ollaan taasen aamupalalla. Aikas jämäkkää pannukaakkua hedelmien kans, paahtisten kanssa jonkin sortin rahkalevite ja sienipinaattiomeletti. Raparperimehu oli tosi hyvää ja maistui ihan kesältä.


Toisen sortin aamiainen, pääasiassa voita ja juustoa leipien kans. Onneks oli ees vähän hedelmiä koristeena. Miellyttävä ja rauhallinen sijainti Pappelalleella. Lähellä Maja's deliä, joka olikin pettymys, kun vihdoin sinne pääsimme. Ellun vegaaanisuklaatikaakut on niin paljon parempia!!

Kiinalaisessakin tuli käytyä ja munakoisokastike sekä friteerattu tofu oli toimiva yhdistelmä. Tofujen keskellä on tuorekurkkua chilimarinaadissa ja aattelin kokeilla itsekin, eipä ole koskaan tullut mieleen käyttää tuorekurkkua tuohon tapaan.

Ensimmäisenä päivänä lähikahvilassa. Limua, teetä ja rucolamozzarellatoastit.

1 kommentti:

  1. no se on kyllä tärkeintä, ettei reissussa tartte nälissään olla, ja ilmeisesti berliinissä ei siitä ollu pelekoa. ihanan näkösiä herkkuja!

    VastaaPoista