lauantai 6. kesäkuuta 2009

Nopea pasta nälkäisille


Usein kotiin tullessa nälkä on lähes sietämätön, eikä siinä vaiheessa yksinkertaisesti voi alkaa selata keittokirjoja, blogeja tai ylipäätään mitään ruokaohjeita. Silloin on vain toimittava, nopeasti.

Asuintoveri on kehitellyt helpon, mutta maukkaan kookos-currypastan. Juju on ennen kaikkea kookosmaidossa ja curryssa, mutta enpä kyllä persikkaakaan pois jättäisi. Kasviksia voi kyllä varioida mielensä mukaan. Kas näin:

Kookos-currypasta

pastaa
soijapaloja tai -suikaleita
sipulia
valkosipulia
persikkaa
paprikaa
basilikaa
kookosmaitoa
currya
suolaa
parmesanjuustoa



Keitä soijapalat ja pilko samalla kasvikset paloiksi (mielestäni tässä ruuassa palat saavat olla kohtuuisojakin). Kuullota sipulit paistinpannulla ja lisää reilu teelusikallinen vahvaa currya. Lorauta joukkoon kookosmaito (meillä meni noin puoli tölkkiä) ja kasvikset. Anna hautua hetki. Keitä pasta. Lisää joukkoon kypsennetty pasta ja silputtu basilika. Mausta suolalla. Ripottele annoksen päälle hieman parmesanjuustoa. Eikun syömään!

3 kommenttia:

  1. ihania auringonsäteisiä kuvia!

    pastaruokanne kuulostaa hirmu hyvältä. itse olen tehnyt joskus broiskupiirakkaa, johon kuuluu kanan lisäksi papaijaa (tölkistä). kannattaa testata joskus persikan tilalle, toimii upeasti!

    VastaaPoista
  2. Ihme kyllä kuviin saatiin jotain aurinkoakin, vaikka eilen olikin pääsääntöisesti aika harmaa ja sateinen päivä. Onneksi tää päivä vaikuttaa jo lupaavammalta!

    Papaijaa pastaan, hmmmm, kuulostaa eksoottiselta ja kiinnostavalta. Kokeilen!

    VastaaPoista
  3. Uu, hyvältä näyttää ja kuulostaa! Sekä persikka että papaija!

    VastaaPoista