tiistai 23. kesäkuuta 2009

Hameen pikatuunaus

Ostin tämän mustavalkoisen hameen kirppikseltä jo talvella, ja maksoin siitä kokonaisen euron. Kuosi oli kiva ja kokokin sopiva, pituus vain huono. Hame ehti unohtua kaapin perukoille puoleksi vuodeksi, mutta putkahti nyt esiin hellevaatteita kaivellessa. Ja toisin kuin lukuisat muut "ihan pientä muokkausta" vaatineet kirppishameet, tämän sain aikaiseksi korjata pitokelpoiseksi. Se ei tosin ollut erityisen vaativa urakka; leikkasin helman lyhyeksi, ja ompelin siihen kaistaleen ylijääneestä kankaasta. Näin jäi kätevästi piiloon myös kankaassa ollut tahrakohta.

Nyt sitten kelpaa pyöräillä töihin helmat hulmuten!

2 kommenttia:

  1. Hei jee, tässäpä kiva otsikko (ja koko postaus), onhan hame vaatekappaleista ylivoimaisesti paras.

    Mulla odottaa kaapissa yksi teryleenimekko (kirppisostos vuosien takaa), jonka helma vaatii lyhennystä. Oon sen jo pari kertaa ottanut kaapista ulos, mut ei näin kesällä oikein tee mieli sellaiseen paksuun kankaaseen koskea.

    Toista se on hulmuavilla kesähamosilla. Hyvä Ellu!

    VastaaPoista
  2. juu, ei oo teryleeni erityisesti kesäompeluksiin houkutteleva materiaali. mulla on myös tikkuaminen jäänyt nyt ihan kokonaan, ei tee mieli kaivaa esiin villalankoja näillä helteillä... kenties sadepäivinä taas!

    VastaaPoista