sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Urbaanit neulojat helteessä


Urban Knitting Factory oli pystytetty viikonlopuksi Helsingin Alppipuistoon, ja sinnehän suuntasimme myös me Ellun kanssa. Kyseessä oli siis neulomispaja, jossa halukkaat saivat osallistua neulegraffitien tekoon.

Neulegraffitia tehtiin puuhun ja myös lähistöllä oleviin lyhty- ja muihin pylväisiin. Mun mielestä tää puu on aivan mahdottoman söpö!Tässä Ellun ja mun aikaansaannokset.


Neulomispajan oli ideoinut Aino Louhi, jonka hurmaavia ympäristötaideteoksia kannattaa ihastella Louhin verkkosivuilla. Sarjakuviin tutustumista suosittelen myös - itse olen viihtynyt mainiosti kaikkien Kuvatus-sarjakuvien parissa.

Alppipuistossa neulomassa oli myös Elina, joka tunnetaan ahkerana neulegraffitien tekijänä.

Aiheesta on kirjoitettu monin paikoin viime aikoina, tuoreita juttuja voi lukea ainakin täältä ja täältä.

Helle helli tosissaan ja pisti myös huokailemaan. Seurueessa mukana ollut Raisu oli sitä mieltä, ettei neulominen kuuluu helteeseen. Olen aivan eri mieltä, mutta myönnän että neulomisrupeaman jälkeen oli ihanan virkistävää mennä uimaan - sinne meni talviturkki!

EDIT: Valmista graffitia voi käydä ihastelemassa vaikka täällä Hupsistarallaa-blogissa. Lopputulos on ihan todella hieno!

4 kommenttia:

 1. tää oli kyllä kiva työpaja! tosin en oikeen käsitä mikä värisokeuskohtaus muhun iski noita lankoja valitessa... syytän hellettä.

  VastaaPoista
 2. Haa, te olitte tästä blogista! :D Puugraffitista tuli loppujen lopuksi todella massiivisen iso. Mielettömän mahtavaa miten moni oikeasti osallistui neulontaan! :)

  VastaaPoista
 3. Norsis: täältähän me, hih. On kyllä ihan uskomattoman hieno puugraffiti, ja kivaa jos se saa jäädä siihen. Mä jo suunnittelen, et minne kaikkialle voisin graffiteja tehdä kesälomallani Pohojanmaalla... Oli hauskaa!

  Ellu: sun värivalinnoissa ei ollut mitään vikaa!

  VastaaPoista
 4. Todella upea lopputulos. Teidän molempien osuudet ovat oikein kivoja. Itse olin lauantaina puikoissa. Tosi kiva tapahtuma. Toivoisin tällaisia useamminkin!

  Bluesea

  VastaaPoista