torstai 25. kesäkuuta 2009

Parvekkeen pieniä iloja

Viime kesänä hallussani oli ensimmäistä kertaa ikinä kokonainen parveke. Homma tietenkin karkasi ihan käsistä, kun piti saada kokeilla jos jonkinmoista kukkaa ja yrttiä. Puolivälissä kesää innostus lopahti täysin, eikä näky enää ollut erityisen kaunis.

Tänä kesänä olin viisaampi, ja omat innostukseni rajat tuntien hankin kasveja hyvin maltillisesti. Parvekkeen katossa roikkuu siinä viime kesänä hyvin menestynyt Karjalanneito, ja suurehkossa korissa kasvaa erilaisia yrttejä.


Jos nyt ei tämä kasvimaata vastaa mitenkään, eikä tässä edes parvekkeen kaikki käyttömahdollisuudet tule millään tavalla hyödynnettyä, niin on se kuitenkin kiva käydä nappaamassa tillit ja ruohosipulit kaupan sijaan omalta parvekkeelta!

6 kommenttia:

 1. jooo tosi ihana! muistaa vaan kastella kovasti, ni hyvin menöö.

  VastaaPoista
 2. Ihana miniyrttitarha! Minun ikkunalaudalta löytyy vain basilikaa ja senkään en malta antaa kasvaa kunnolla, kun aina ehdin nappaista pienetkin lehdet leivän päälle...! Torilta täytyy käydä hakemassa minttua, se on ihanaa ja loppukesästä voi kuivattaa minttuteeksi!

  VastaaPoista
 3. Basilikaa meilläkin kasvatetaan ikkunalaudalla. Se on maukasta, mutta ei (onneksi) kelpaa kissoille.

  Korianteri ja persilja häipyy sen sijaan alta aikayksikön parempiin suihin (siis kattien).

  VastaaPoista
 4. minttua piti minunkin koriin istuttaa, mutta sitä ei sattunut olemaan tarjolla kun noita taimia hain. täytyy tosin tunnustaa että mielessä oli enemmänkin mojitot kuin tee... heh.

  ja basilikaa on triplasatsit vielä ikkunalaudalla, sitä kun kuluu melkoiseen tahtiin!

  VastaaPoista
 5. Ruohosipuli menestyy talven yli parvekkeella. Minulla se kasvaa muoviämpärissä. Multaa ämpäri melkein täynnä. Sentin verran pohjasta sivuilla muutama reikä, että liikavesi pääsee pois, jos sattuu kasteleen liikaa. Ei pohjassa sen takia, ettei aina vedet lorottelis lattialle.

  VastaaPoista