sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Juhannus - oodi grillille ja raparperille


No paistoihan se aurinkokin! Ainakin Loviisassa, jossa juhannus vietettiin tiiviisti grillin äärellä, ah. Kaupunkilaisasukille jolla ei omaa pihaa ole, se on kyllä parasta herkkua. Ja toki niitä herkkuja löytyi myös grillin sisältä.

Tässä meloni-siemensalaattia, grillattua maissia, uutta pottua, intialaishenkisiä kanavartaita ja jugurttidippiä. Dippi ja kanojen marinadi on samaa:
turkkilaista jugurttia noin 1,5 dl, Nomu- indian mausteseosta 1 tl ja puolikkaan sitruunan mehut. Yksi tällainen satsi dippinä, toinen marinadina.


Seuraavana päivänä grillaus jatkui, ei tosin oltu siihen varauduttu ihan täysin mutta onneksi huoltikselta löytyi mm paketti herkkusieniä, joista nyppäsin jalat irti ja täytin paprika-chili tuorejuustolla, hyvää oli! Lisukkeena oli myös alla oleva mahtava kukkakaali-parsakaaligratiini josta Eki osaa kertoa tarkemmin. Kaikkia kaaleja vieroksuva asuintoverikin söi tätä hyvällä ruokahalulla!


Ja toki syötiin myös raparperia! Äiti ei huijannut, raparperia tosiaan puski pihan täydeltä, nyt sitä riittää myös täällä köökissä. Mutta juhannuksena herkusta syntyi mm piirakkaa, kiisseliä (inkiväärillä ja kanelilla maustettuna) ja murupaistosta. Niitä nautiskeltiin omena-kanelirahkan kanssa.
Ja niin, kävin myös elämäni ekaa kertaa metsästämässä nokkosia ja vieläpä kokkasin ne, siitä tarkemmin hieman myöhemmin!

1 kommentti:

  1. Nams mitä herkkuja! Meilläkin grillattiin (ylläri) ja handepande väsäsi täytekakunkin, mutta ei tainnut juuri kuvia tallentua kameraan niistä ennen parempiin suihin päätymistä...

    VastaaPoista