perjantai 7. elokuuta 2009

Paistetut punaiset tomaatit


Kaupassa oli niin ihania punaisia isoja tomaatteja etten voinut vastustaa. Kaveriksi otin pinaattia, sipulia ja mozzarellaa, ja niistähän muheva paistos syntyi!

Tomaattipaistos
7 isoa tomaattia
5 sipulia
70g tuoretta pinaattia
1 pkt mozzarellaa (käytin ihanaa buffalo mozzarellaa)
oliiviöljyä
suolaa
muutama pala kuivahtanutta leipää

Viipaloi tomaatit ja sipulit pyöreiksi siivuiksi. Viipaloi myös mozzarella ja huuhtele pinaatinlehdet. Lado ne lasagne-tyylisesti uunivuokaan, aloita sipulilla, sitten tomaattia, pinaattia ja juustoa. Kerrokset saa olla aika väljiä. Ripottele väleihin myös hieman suolaa. Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja kypsennä 225 asteisessa uunissa puoli tuntia (saa muhia pidempäänkin, mutta sitten pitää peittää foliolla ettei mene liian tummaksi). Kun paistos on ollut uunissa vartin, murenna päälle kuivat leivät. Niistä tulee mukava rapea lisä ruokaan. Nautitaan tuoreen leivän kanssa!


Ja leivästä vielä, yleensä syön rukiista mutta joidenkin ruokien, kuten tämän, vaalea leipä sopii todella hyvin. Yritän vältellä hiivaa mahan muuttuessa ilmapalloksi siitä, mutta hiivatonta vaaleaa leipää ei ole juuri tullut vastaan. Vaan nyt tuli. Maatilatorilta löytyi vieläpä montaa eri laatua! Alla oleva on täysjyvävehnää, ihana sitko, nam.

2 kommenttia:

  1. nam! Tein eilen iltaruuaksi oheisella reseptillä paistosta ja se oli kyllä erittäin hyvää, kiitos! Korvasin vaalean leivän ruispaahtoleipiltä, ettei tullu niin huono omatunto.. ;)

    VastaaPoista
  2. Uuvee, kiva kuulla että tykkäsit! Ja ruispaahtiksetkin varmasti oikein hyvä kyytipoika :)

    VastaaPoista