perjantai 18. syyskuuta 2009

Huikean hieno metsäretki

Suuntasin syysloman kunniaksi kotikaupunkiini Pohjois-Satakuntaan. Äitini ehdotti retkeilyä hänen lapsuus-maisemissaan Laviassa, Pirunvuori-nimisessä paikassa jossa hän ei ollut käynyt 50 vuoteen. No sitähän me tytöt lähdettiin etsimään. Ja löytyihän se: nii-in upea paikka, sää ja seura että tämä singahti omien retkikokemusteni kärkisijoille!

Ja ehhehe, tuo onkin kuulkaa tuhannen euron maisema. Ai miten niin? No nämä ovat ne järvet, jotka koristavat 1 euron kolikon kääntöpuolta! Tässä faktapläjäys:
"Suomen 1 euron kolikko on kotoisin Laviasta. 1 euron kolikon kansallisella puolella on kuvattu lavialainen järvimaisema - Karhijärvi ja Lavijärvi - joiden yllä lentää kaksi laulujoutsenta. Kolikon kansallisen puolen on suunnitellut lavialainen kuvanveistäjä Pertti Mäkinen."

Tätä maisemapaikkaa ympäröi mahtava peikkometsä, jota me patikoitiin ristiin rastiin sinne minne polut sattuivat menemään.

Metsässä sinkoillessa me törmättiin ihan mahtavaan näkyyn - LAUTASEN kokoisiin haaparouskuihin ja loputtomiin määriin karvarouskuja. Jälkimmäiset ovat muuten äitini mukaan rouskujen aatelia.

Sienikoria ei sattunut mukaan mutta onneksi oli ekokassi. Se tulikin ihan täyteen sienistä jotka kotona sitten perattiin ja ryöpättiin. Ja sitten äiti teki niistä ihan maailman parasta sienisalaattia, joka on aina meidän perheen joulupöydän hittituote. Tässä ohje, joka on tosi simppeli, mutta niiiiin hyyyyväää!


Ritva-äiteen sienisalaatti

(tiivis) 1/2 litraa liotettuja suolasieniä, mieluiten rouskuja
1 pieni sipuli
1 dl kevyesti vaahdotettua kermaa
vähän mauste-, valko- ja mustapippuria

Silppua sipulit ja sienet oikein pieniksi palasiksi ja lisää muut aineet. Anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia. Jos salaatti jämähtää jääkaapissa, niin sitä voi notkistaa lisäämällä kermaa joukkoon.

2 kommenttia:

  1. Oi wau, aikamoiset maisemat! Ja eipä äiteen sienisalaattikaan vaikuta yhtään hullummalta!

    Ja taas sivistyin, kiitos kolikko-infosta :)

    VastaaPoista
  2. kertakaikkisen komeat maisemat! tää syksy on kyllä säiden puolesta ollut ihan täydellinen kaikenlaisen retkeilyn kannalta.

    VastaaPoista