maanantai 21. syyskuuta 2009

Jamien thaisalaatti

Olin viikonloppuna Sillä Sipuli -blogin järjestämässä blogitapaamisessa (ensimmäinen kerta kun tällaiseen uskaltauduin) ja kylläpä oli mukavaa! Hauskoja tyyppejä, hyvää ruokaa ja ihan mahtavaa kun kamerat räpsyy keittiössä ja kukaan ei kiinnitä siihen sen enempää huomiota :) Tarkempaa selostusta juhlista ja tarjoiluista täältä.

Viikonlopun ihanien ylensyöntien jälkeen teki mieli jotain sallaadia. Jamie Oliver ja Alastoman kokin paluu auttoivat asiaan, sieltä löytyi tämä maukas thaisalaatti. Tai itseasiassa lista, mitä kaikkea siihen voisi laittaa ja mun versiosta tuli tällainen:



Rapea thaisalaatti

100g munanuudeleita
1 punainen paprika
1 tlk pavunituja
1/2 ruukkua rucolaa
pätkä kurkkua
korianteria
basilikaa
cashewpähkinöitä

(muita mahdollisia täytteitä olisi esim kiinankaali, pinaatinlehdet, sokeriherneenpalot, chili)

Thaikastike

4 rkl tuoretta limettimehua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
hyppysellinen tummaa sokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/2 valkosipulinkynsi (raastettuna)
1 punainen chili (poista siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi)
1 iso kourallinen tuoretta korianteria ja basilikaa (silputtuna)

Keitä nuudelit ja anna jäähtyä. Suikaloi paprika ohuiksi suikaleiksi. Poista kurkusta kuori ja siemenet, suikaloi. Sekoita nuudelit, kasvikset ja yrtit. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Viimeistele salaattiannos kevyesti paahdetuilla cashewpähkinöillä ja kastikkeella. Koko ruokakuntamme suosittelee!

2 kommenttia:

  1. Katsoinkin kateellisena niitä ihania kuvia ja ajattelin että voi,kun olis voinut olla mukana....Thai-tyyliset nuudelisalaatit ovat ihania,mäkin olen tuontapaista tehnyt ja on se sitten hyvää!

    VastaaPoista
  2. Yaelian, välimatka taitaa tosiaan olla vähän liian pitkä sulle saapua blogitapaamiseen mutta ehkäpä joskus vielä!

    En tehnyt omaa postausta juhlatarjoiluista kun muut ovat hoitaneet sen niin hyvin. Mutta innolla jo odottelen milloin otetaan uusiksi!

    VastaaPoista