perjantai 11. syyskuuta 2009

Savustettu paprika-tomaattikeitto

Savustettu paprikajauhe on tullut vastaan muutamissa blogeissa ja nyt Kurpitsamoskan innoittamana päädyin minäkin ostamaan sitä Stockan Espanja-päiviltä. Kun sain purkin auki haistoin ja maistoin ja en ollut ihan vakuuttunut aineen erinomaisuudesta. Mutta, kyllä vaan, se toi samettiseen tomaattikeittoon todella hyvän, sopivan savuisan aromin! Itse keitto on lempeää, lisuke antaa juuri sopivasti potkua.
Ja hei, keittojen ystävä, menovinkki huomiselle löytyy täältä!


Savustettu paprika-tomaattikeitto (2-3 annosta)

1 prk paseerattua tomaattia
1 punainen paprika
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
0,5 tl savustettua paprikajauhetta
1 dl maustamatonta soijajugurttia (turkkilainen sopii myös)
1,5 dl vettä
0,5 kasvisliemikuutio
kuivattuja yrttejä (esim persilijaa ja basilikaa)
loraus oliiviöljyä
(suolaa)

Päälle:
2-3 palaa leipää
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3 aurinkokuivattua tomaattia
suolaa

Kuumenna loraus oliiviöljyä kattilassa. Lisää pilkotut sipulit ja kuullote hetken aikaa. Lisää kattilaan myös pilkottu paprika ja hetken päästä paseerattu tomaatti. Kaada tyhjään tomaattipurkkiin noin 1,5 dl vettä ja kaada kattilaan. Sekoita joukkoon myös puolikas kasvisliemikuutio ja savustettu paprikamauste sekä kuivatut yrtit. Anna muhia vartin verran.

Tee sillä aikaa lisuke. Kuumenna pannulla noin 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Lisää pannulle kuutioiksi pilkotut leivät ja suolaa. Paahda kauniin värisiksi. Silppua muutama aurinkokuivattu tomaatti ja sekoita halutessasi krutonkien kanssa.

Soseuta keitto ja sekoita jugurtti joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa paahdettujen leipäpalojen ja pilkottujen aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.

4 kommenttia:

  1. Mä huomioin samaisen paprikamausteen Kurpitsamoskasta myös, mutta en ole mennyt Stockalle. En voi sietää sitä (tai kovin montaa muutakaan kauppaa) työpäivän jälkeisessä ruuhkassa, kun käsivarrella on laukkua, nyssykkää ja pussukkaa plus pyöräilykypärä. Ja muuhun aikaan en Stockan liepeillä liiku.

    Mutta kiva keitto, uskon! Yritän löytää oman mausteeni jostain Kallion suunnalta...

    VastaaPoista
  2. Ihanalta kuulostava keitto! Mä olen käyttänyt parisen vuotta tuota savustettua paprikajauhetta ja tykkään. Täällä myydään sitä mun lempimaustekaupassa irtopainona.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa mainiolta keitolta! Hertta, olen löytänyt savustettua paprikaa Punnitse ja Säästästä Hämeentieltä, siitä on ehkä puolisen vuotta aikaa.

    Jytis - mäkin olin aika varautunut, kun ekan kerran avasin sen maustepussin. Mutta toimii hyvin monessa jutussa. Esim. paahdetun munakoison kanssa savuisissa levitteissä/dipeissä! Tai tofumausteena.

    VastaaPoista
  4. Hertta, tiedän mitä tarkoitat! Mä yhdessä vaiheessa tein vakaan päätöksen etten enää koskaan mene Stockan Herkkuun, se tönimisen määrä ja ryysis saa mut aivan raivon partaalle. Viime aikoina olen kuitenkin päätynyt sinne välillä, päiväsaikaan, ja lyhyen ostoslistan kanssa.

    Mutta tosiaan Punnitse & Säästä myy jauhetta myös!

    Ja kiitos handepande hyvistä vinkeistä, mä täällä jo pohdinkin mihin kaikkeen sitä voisi laittaa.

    Yaelian, voi kun täälläkin olisi samanlainen mauste- ja hedelmä+vihannes tarjonta kuin siellä. Olisi mahtavaa kun olisi lempimaustekauppa!

    VastaaPoista