tiistai 15. syyskuuta 2009

Ruualle on annettava aikaa (eli pinaattispagettia päivälliseksi)

Pääsin tänään työn puolesta hurjan korkealle ravintola Torniin, jossa sain syödäkseni niin hyvän lounaan, että melkein itku pääsi. Kyseessä oli Tornien ritarien syksyn juhlamenu, josta sain kasvisversion.

Sellerikeittoa alkuruuaksi, kanttarellirisottoa pääruuaksi. Ja jälkkäriksi mustaherukkabavaroise, punaherukkasorbettia ja maitosuklaakääretorttua sekä viherherukkakastiketta. Apua, se oli ehkä liian hyvää ollakseen totta!

Työtilaisuudessa kerrottiin muun muassa se, että muihin OECD-maihin verrattuna Suomessa käytetään todella vähän aikaa yhdessä syömiseen. Tunsin piston sydämessäni: aivan liian usein tulee hutaistua nopeasti ruokaa ja samalla vauhdilla huitaistua se myös vatsaan.

Tänä iltana oli poikkeuksellisesti aikaa, joten päätimme korjata asian, ainakin yhdeksi illaksi. (Ja yrittää parantaa tapamme vastaisuudessa.)

Resepti mukailtiin Marianne Kiskolan Koti-keittokirjasta, jota suosittelen paitsi reseptien myös kirjan ihanan visuaalisen ilmeen puolesta!

Pinaatti-pähkinäspagetti:

1 dl luomupistaasipähkinöitä
luomutäysjyväspagettia
vettä
suolaa
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
300 g pakastepinaattia
1 limetin mehu
2 dl herneitä
½ tl suolaa
2 tl mustapippuria
150 g vuohenjuustoaKuori pähkinät. Keitä spagetti. Siivuta valkosipulinkynnet ja kuullota läpinäkyviksi. Lisää joukkoon pinaatti ja kuullota hetki. Lisää limetin mehu, pähkinät ja herneet. Mausta. Valuta spagetista vesi ja lisää joukkoon. Lisää myös vuohenjuusto ja sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.

1 kommentti:

  1. Niin totta! Mä olen aina kadehtinut maita joissa ruokakulttuuri on sellainen että syödään porukalla ja ajan kanssa.

    Ja se on terveydenkin kannalta hyväksi! Michael Pollanin Oikean ruuan puolesta -kirjassa sanotaan että maissa joissa syödään aina yhdessä on vähemmän liikalihavuutta, yhdessä syödessä ei tule vedettyä niin paljon kuin yksin syödessä ja samalla tulee ruokittua myös mieltä, ruokailun ollessa yhteisöllinen, positiivinen kokemus. Mä kyllä uskon tähän.

    Ja aivan ihanalta vaikuttaa tuo pasta!

    VastaaPoista