perjantai 11. syyskuuta 2009

Värisuora

Kirjahyllymme oli tikittävä aikapommi: kirjoja on ollut niin vaaka- kuin pysytasossa ja lisäksi hyllyn päälle oli kerääntynyt uskomaton määrä ihmeellistä rojua (löysin mm. kaapin päältä lapaset, jotka olin unohtanut neuloneeni). Ush.

Vastustin väreittäin lajittelua alkuun voimakkaasti, koska en voinut ymmärtää, miten on mahdollista asettaa oranssinpunakantinen Stitch´n bitch - neulojan käsikirja eri hyllylle kuin sinivihreä Stitch´n bitch Koukussa -kirja.

Mutta annoin periksi, ja hyvä niin.Asuintoveri tosin viimeistelee hyllyä edelleen ja vaihtaa kirjojen paikkoja harva se ilta. Mulle kelpais noinkin.

9 kommenttia:

 1. Mä olen ollut tämän järjestystavan fani jo pari vuotta. Pitää olla vaan valokuvamuisti siitä, minkä värinen mikäkin kirja on. 7. luokan köksän kirja on valkoinen, Sock Innovation oranssi, jne... Hianolta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Meillä järjestettiin kirjat koon mukaan ja sitten väreittäin. Tuo on oikeastaan kauniimpi.

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä hieno. Taidan pistää harkintaan, kun kohta on kirjahyllyn uudelleenjärjestely edessä.

  VastaaPoista
 4. Mulla taitaa olla kohtuullinen valokuvamuisti, joten eiköhän tässä pärjätä.

  Vähän tuotti tuskaa se, etteivät koot täsmää, mutta tuo työnjohtaja halusi pitää kiinni ennen kaikkea väreistä.

  Handepande, kokeilepa ihmeessä!

  VastaaPoista
 5. Olen soveltanut tätä periaatetta myös cd-levyille.. ja esteetikon silmä nauttii! :))

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen tuota harratanut, mutta viime vuosina kurini on höltynyt. Mies ei ole värijärjestelyn kannalla, mutta voisihan sitä taas kokeilla. Niin kivalta se näyttää!

  VastaaPoista
 7. tää on hieno! ja toimii hyvin just tuon mallisessa kirjahyllyssä. meijän lundiassa on valitettavasti mahdotonta ees yrittää, kun hyllyt on säädetty eri korkeuksille ja kirjojen paikan määrittää niiden koko.

  VastaaPoista
 8. Uuvee: tuo kuulostaa jo melkoisen extremeltä! Mainitsin kyllä asiasta työnjohtajana toimineelle asuintoverille, jonka katseeseen leimahti ilo. Apua, kohta meillä lajitellaan varmasti levyjäkin...

  Ellu: Joo, tuo Ikean lähes jokaisesta kodista löytyvä hylly sopii tarkoitukseen kyllä hyvin.

  VastaaPoista