sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Kiinankaaliraviolit


Hesarin Ruokatorstai-osiossa oli taannoin juttua kiinankaalista ja muutamia reseptejä. Oltiin kaverin kanssa molemmat leikattu tahoillamme talteen kiinankaaliraviolien resepti ja tämän todettuamme, päätimme ryhtyä toimeen. Nyyttien vääntämisessä kesti jonkun aikaa mutta se oli täysin sen arvoista! Maku oli mainio ja tosi maukas kastike kruunasi koko jutun. Suosittelen!
Laitettiin täytteeseen broilerin jauhelihaa, mutta quinoa, couscous, ohra tai riisi toimisi varmaan hyvin korvikkeena kasvisnyyteissä, näin ruoka sopisi myös vegaanille. Raviolien kaveriksi paistettiin pannulla kiinankaalia, herkkusieniä ja porkkanaa, maustettiin soijalla ja seesamiöljyllä.

Ja tässä alla olevassa kuvassa raviolit seuraavan päivän aterialla. Paistoin ne pannulla, tuloksena ihanan rapea pinta ja korianteri sopi päälle myös.

Kiinankaaliraviolit (32 kpl)

Täyte:
200 g kiinankaalia
200 g broilerin jauhelihaa (tai riisiä tms)
4 tl hienonnettua kevätsipulia tai purjoa
2 tl hienonnettua inkivääriä
2 tl soijakastiketta
2 tl kiinalaista riisiviiniä (tai kuivaa sherryä)
2 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1,2 dl vettä

Kastike:
6 valkosipulin kynttä
6 rkl tummaa kiinalaista etikkaa tai 3–5 rkl balsamiviinietikkaa
6 rkl soijakastiketta
4 tl seesamiöljyä
(chiliä)

Ensin täyte. Pilko kiinankaali pieniksi paloiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon 1 tl suolaa. Anna suolan imeä nestettä kaalista 10 minuutin ajan. Hienonna inkivääri ja kevätsipuli. Sekoita ne jauhelihan joukkoon mausteiden kanssa. Puristele kaalisilpusta neste kulhoon. Lisää neste pienissä erissä jauhelihan joukkoon sekoittaen hyvin koko ajan. Lisää kaalisilppu.

Sitten taikina. Sekoita vesi käsin vähitellen jauhojen joukkoon. Muotoile taikinasta pallo ja anna levätä liinan alla 10 minuuttia. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Leikkaa molemmat 16 palaksi. Muotoile paloista palloja, litistä kämmenellä ja kauli pyöreiksi. Laita jokaiselle pyörylälle reilu teelusikallinen täytettä. Ummista reunat tiukasti. Keitä nyytit kiehuvassa vedessä, 8 minuuttia.

(Halutessasi voit keittämisen jälkeen paistaa nyytteihin kullanruskean pinnan öljytyllä pannulla.) Valmista kastike. Murskaa valkosipuli ja lisää mausteet. Kasta nyyttejä kastikkeeseen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Itse raviolit olivat aika valjun näköisiä, mutta kasvispeti jeesaa aina :)

    VastaaPoista