tiistai 22. joulukuuta 2009

Joulukalenteri luukku 22

Uskaltaudun paljastamaan kahden joulupaketin sisällön, vaikka pukin tuloon muutama yö onkin jäljellä. Luotan siihen, ettei kukaan joulukiireissään tänne ennätä kurkkimaan...

2-vuotialle sukulaistytölle neuloin lahjaksi apupupun. En jotenkin ollut tuosta ohjeesta kovin innoissani etukäteen, mutta pupusta tulikin tosi söpö! Ja tekeminen oli mukavan yksinkertaista ja nopeaa. Liian myöhään muistin kuitenkin Hertan lahjaksi tekemän pupun, jolta puuttui häntä. Niin puuttuu tältäkin! Toivotaan, että housu-selitys kelpaa taas.

Anoppi puolestaan saa lahjaksi kaulahuivin ja pipon, jotka on neulottu Utunan Kainuunharmas-huivilangasta. Värinä on kaunis viininpunainen Loitsu.

Huivin mallineuleen nappasin Neulojan käsikirjasta (by Lesley Stanfield ja Melody Griffiths), jossa se oli nimetty Aalloiksi. Handepande vinkkasi, että samalla mallilla on tehty myös pipoja esimerkiksi täällä. Siitä sitten summittaisesti mallia vilkaisten tein myös pipon samalla kuosilla, tosin kaksinkertaisella langalla. Tuo huivilanka oli ihanan ohutta, välillä jopa epäilytti sen kestäminen kun katkeili kovin helposti. Toivottavasti kestää kuitenkin käytössä.

Eipä niitä itsetehtyjä lahjoja sitten montaa muuta ollutkaan, kun hieman myöhässä rupesin puikkoja kilistelemään. Taas kerran on aika vannoa, että ensi vuonna aloitan valmistelut hyvissä ajoin!

4 kommenttia:

 1. Eräs ystävä kertoi toivovansa vielä sellaista joulua, jolloin olisi neulonut kaikki lahjat itse. Samaa toivon minä, mutta uskon sen olevan mulle lähes mahdotonta - kesäkuussa pitäis alkaa toimia, jotta kaiken ehtis!

  Apupupu on kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio. Hauska myös katsoa, kuinka erinäköisiä niistä samasta mallista huolimatta aina tulee.

  Utunan langat on vaan nii-in ihania, samoin myös myssyn ja huivin malli. Lahjojen saajat ovat varmasti tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 2. Ja taas mietin että pitäisi opetella viimeinkin tikkuamaan pitsineuletta. Pyh. Mulla on myös sellainen epäilys, että mun lahjatekeleet ei taida ehtiä jouluksi, kun jouduin purkaa niin monta kertaa.

  VastaaPoista
 3. Ou jes, apupupu on paras! Ja huippuhieno huivi ja myssy, kyllä kelepaa!

  VastaaPoista
 4. juu, oishan se mahtavaa, jos kaikki lahjat ois itse neulottuja. mutta ehkä kovien pakettien ystävät pettyisivät...

  maiku, tämä oli oikeastaan mun ensimmäinen pitsineule. olin aika järkyttynyt siitä, että hieno kuvio saadaan aikaseksi vaan langankiertoja tekemällä ja silmukoita yhteen neulomalla! taitaa olla joku salaliitto pitsineuleitten vaikean maineen takana.

  jytis, kyllä, mustakin tuli apupupu-fani!

  VastaaPoista