lauantai 12. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 12

Minä inspiroiduin Hertan + asuintoverin origami-postauksesta niin että innostuin kaivamaan esiin Jytikseltä Tokion-tuliaisina saamani origami-setin.


Kuten jo aiemmin mainitsin niin kärsivällisyys ei ole ykköshyveitäni, mutta urhoollisesti yritin pakkauksen ohjeiden mukaisesti taitella mm. possua, pingviiniä ja norsua mutta en pysynyt ohjeiden perässä, joissa oli paljon nuolia ja jaappaaniankielisiä ohjeistuksia. Vaikuttivat aika vaativilta origameilta siis. Mutta oikeasti ongelma on varmaan meikäläisen avaruudellisessa hahmotuskyvyssä, tuossa pakkauksen päällä lukee varmasti että: "Naurettavan helppoja origami-ohjeita!" ja "Näillä ohjeilla lapsikin onnistuu!"

Ja lopulta onnistuin minäkin, tein linnun! Ja siitä innostuneena taittelin niitä lisää ja päätin tehdä linnuista joulukortteja. Mars ei kun Tiimariin ostamaan punaista ja vihreää kartonkia ja tällaisia niistä sitten tuli:


Askartelu-assistenttina / lahjomattomana makutuomarina mulla oli myös tällainen tyyppi!

8 kommenttia:

 1. Kissihän näyttää kotiutuneen oikein mainiosti. On se nätti!

  Hihii, nauratti nuo sun tulkkaukset kannen teksteistä <3 Mahottoman hienot linnut olet taitellut!

  VastaaPoista
 2. Joo, olihan nää linnut vaikeusasteikossa varmaan sieltä simppelimmästä päästä, mutta tästä se origami-harrastus lähtee! Ensi jouluna taittelen tuosta vain vasurilla jotain huippu-yksityiskohtaisia liljankukkia ja Taj Mahaleja!
  (Jos mun postauksessa näkyy taas jotain isoja rivivälejä niin saa poistaa, mulla ne ei näy.)

  VastaaPoista
 3. Hienot linnut! Ja kissa, erityisesti.

  VastaaPoista
 4. Eikä siis ongelmia riviväleissä, ainakaan mun selaimessa. Hyvä!

  VastaaPoista
 5. Hauska ajatus, mutta tekstistä ei löydy sanaa lapsi. Toivottavasti maailma ei nyt murentunut :)

  Oi, mäkin haluaisin osata origameja! Kauniit kortit.

  VastaaPoista
 6. Ihastuttava kissaotus! Ja kunnioitettavat origamit, olipa niiden vaikeusaste sitten mikä tahansa. Mulla meni hermot jo eilen siihen, kun en osannut leikata saksilla paperista kunnollista sydäntä...

  VastaaPoista
 7. Hehei, mä oon odotellutkin että milloin alkaa origamia pukkaamaan :) Joo ihan sama juttu tuon kärsivällisyyden kanssa, mutta linnut ovat huippuhienot!

  VastaaPoista
 8. Ari, sehän on vaan positiivista että sanaa lapsi ei löytynyt, origamien vaikeusaste olikin siis ehkä korkeampi kuin luulinkaan!

  Kiva että tykkäsitte linnuista ja Maikulle lohduksena että munkin mielestä on sydän on tosi vaikea. Siis leikkasi tai piirsi niin niistä puolikkaista ei koskaan saa symmetrisiä! Paitsi jos taittaa paperin kahtia ja leikkaa ikäänkuin puolikkaan, mut sitten siihen jää se taite näkyviin..

  VastaaPoista