keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 16Tänään joulukalenterista paljastuvat omppujen uudet vaatteet! Innostuin, kun näin nämä. Sitten tajusin, että nämä näin kyllä jo viime vuonna, mutta sittemmin unohdin. Onneksi tulivat taas vastaan.

Omasta päästä en osannut lähteä omenalle takkia tekemään, joten käännyin osaavampien puoleen Ravelryssä.Ovathan nämä aika jouluiset, mutta suojaavat eväsomenaa kolhuilta laukun pohjalla varmasti myös joulun jälkeen.

Malli: Silly apple cozy / Casey Newman (ravel it)

Lankoina käytin mitä-sattuu-langanjämiä ja puikkojen kokoa vaihtelin 3-3,5 mm välillä. Ja hei apua, kutomisen tuoksinnassa katkaisin (!) yhden puisen puikon! Härregud! Se ei vaan kestänyt käsittelyssäni kaksi nurin yhteen - mallia loppuun saakka. Onko kenellekään muulle sattunut näin, vai olenko minä (taas) vähän liian Xena?

6 kommenttia:

 1. ihanan söpö omppujen talvimallisto!

  VastaaPoista
 2. no kaikkea sitä! ihania ovat, ja kenties käytännöllisiäkin eväsomppujen suojelussa. kerrohan käyttökokemuksista jahka niitä kertyy!

  niin ja puikoista - en ole koskaan onnistunut katkaisemaan, mutta bambuisilla sukkapuikoilla oikein tiukkaa tikutessa vähän aina hirvittää...

  VastaaPoista
 3. On söpöjä! Kyllä kelpaa eväsomppujen köllötellä.

  Arvaapa hertta miksi käytän pelkästään metallipuikkoja... :) Ei vaan, en ole tainnut katkaista puupuikkoa, mutta taivutan ne aina kamalan venkuroiksi.

  VastaaPoista
 4. Oijoi, onpa söpöjä! Nämä olisi kyllä ihan loistavia eväsomppujen kuljetukseen.

  VastaaPoista
 5. Hihii, mahtavia! Mäkin haluun tuollaisen kokoasun tähän pakkaseen :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista kaikille. Näitä oli kiva tikuta, kun niin nopsaan tulivat valmiiksi.

  Ja ainakin meidän ikkunalaudalla on näillä pakkasilla aika kylmä, joten kyllä omput vissiin talvitamineita kaipaavatkin.

  Mitä puikkojen vääntämiseen tulee, niin yritän jatkossa muistaa, että pieni ja hento ote riittää.

  VastaaPoista