torstai 3. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 3

Pyyhkeet voivat olla tylsän näköisiä, mutta eipä hätää - ne voi aina tuunata uuteen uskoon. Vinkin näihin pallopyyhkeisiin sain alun perin Anu Harkin Viritetty-kirjasta.

Omat pyyhkeet ostin uutena kaupasta, kun kirppiskäynnit ovat viime aikoina ajanpuutteen takia olleet vähissä, mutta pallot ovat sentään kirppiskamaa. Leikkasin pallot vanhoista froteekankaan palasista ja siksakkasin ne kiinni pyyhkeisiin. Niistähän tuli ihan pirteät!

Ehkä vielä viimeistelen pallot ompelemalla reunoihin pykäpistoja, mutta tähän kuvaussessioon en sitä ehtinyt tehdä. Nyt täytyy enää miettiä, että sujautanko nämä lahjapakettiin vai pidänkö sittenkin itse.

7 kommenttia:

 1. Hei tosi hienot! Ja tosi hyvä idea, pitääkin alkaa katsella froteekankaita sillä silmällä!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, Elna on siis todistetusti korkattu! Hyvinhän se on näyttänyt selvityvän noinkin haastavasta materiaalista. Pirteät on pyyhkeet!

  VastaaPoista
 3. Elna on kyllä korkattu jo aika päiviä sitten, mutta erästä verhoprojektia en ole saanut vielä(kään) aloitettua...

  VastaaPoista
 4. Hauskat, pitää ehkä kopioda tuo idea!

  VastaaPoista
 5. Kivat! Jossain joululehdessä (muistaakseni) näin myös idean, jossa pyyhkeisiin oli ommeltu söpöjä poroja tai bambeja. Siis kuviolliselle puuvillakankaalle sapluunan avulla leikattu kuvio (kangas oli ensin kiinnitetty silitettävälle liimakankaalle että tuli vähän tukevampi) ja sitten vain surautettu kiinni. Näyttivät hienoilta. Olispa ompelukone.

  VastaaPoista
 6. Bambit ja porot (ja ehkä pöllöt ja muut) kuulostaa kivoilta! Pistetäänpä korvan taa.

  VastaaPoista