tiistai 8. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku 8

Mun on nyt pakko myöntää että joulutunnelma on vielä vähän hakusessa. Normaalisti tähän aikaan vuodesta fiilistelen jo täysillä mutta mulla on muutto edessä viikon päästä ja koko muuttorumba on vienyt kaiken energian. Kokkailutkin ovat jääneet ihan taka-alalle ja huomaan löytäväni itseni iltaisin kaurapuuro nenän edessä. Vaan kohta on uusi köökki missä kokata, eiköhän se joulufiiliskin luuraa siellä.

Mutta puuroon liittyy tämä luukku (ei, en laita sitä kaurapuuron ohjetta), sillä aloin miettimään että kun riisistä ja ohrastakin tehdään puuroa niin onnistuisikohan puuro kuskusista? Ja päästän teidät heti jännityksestä, onnistuu! Ei siitä uutta lempparipuuroa tullut mutta ihan hauskaa vaihtelua. Ja nopea kuin mikä.


Kuskus-luumupuuro (yhdelle)
0,75 dl kuskusia
2 dl maitoa
5 kuivattua luumua
0,5 tl sokeria

Tarjoiluun:
sokeri, kanelia ja maitoa

Mittaa maito kattilaan ja pilko mukaan kuivatut luumut. Laita levy päälle hiljaiselle lämmölle. Anna luumujen muhia kuumentuvassa maidossa jotta ne hieman pehmenevät. Kun maito melkein kiehuu, lisää kuskus ja sokeri, sekoita ja sammuta levy. Kuskus turpoaa muutamassa minuutissa, lisää maitoa hieman jos tuntuu liian kiinteältä. Tarjoa puuro maidon, sokerin ja kanelin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Kyllä se siitä taas lähtee, ei mullakaan vielä oo joulu mielessä. Ehkä sitten lähempänä jouluaattoa, vielä kun luntakin sataisi...

    VastaaPoista
  2. Nerokasta! Ja kyllä se joulu luuraa siellä uudessa keittiössä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Kyllä se siellä jossain luuraa, tänään jo vähän aistin tunnelmaa Tuomaan markkinoilla. Aikamoinen määrä joulumarkkinoita muuten kaupungissa.

    VastaaPoista