perjantai 18. joulukuuta 2009

Maailman ihanin leipomo

Viime viikot on ollut yhtä muuttorumbaa mutta vihdoin se on ohi! Laatikot on melkolailla purettu ja nyt pääsee nauttimaan siitä hauskimmasta osuudesta eli uusiin kotikulmiin tutustumisesta. Ensiksi tietysti selvitetään lähikauppa ja muu ruokaan liittyvä tarjonta.

Lähelle on vasta avattu tosi kiva luomukauppa & -kahvila Keidas, josta saa kaikenlaista luomukinkusta vihanneksiin ja kookosöljystä mausteisiin, jauhoja, teetä, herkkuja, kaikkea!

Ja sitten se maailman ihanin leipomo. Se on Avikaisten leipomo. Kävin tänään ensimmäistä kertaa ja olin aivan myyty. Leipomoa pitää perheensä kanssa melkein 80-vuotias Elvi Avikainen joka iloisesti tervehti minua astuessani sisään. Aluksi juteltiin heidän suositusta erikoisuudestaan, ruiskissoista, joita valmistetaan tilauksesta.

Idea sai alkunsa siitä kun hänen tyttärensä piirteli nuorena Saapasjalkakissoja. Myöhemmin joku pyysi koiraa ja tytär piirsi äidilleen mallin.

Kissa olisi pitänyt siis tilata etukäteen joten päädyin ostamaan ruis-perunalimpun. Kaupan päälle sain piparin. Ja kun keskustelun lomassa tuli esiin että olen juuri muuttanut naapuriin, Elvi kiiruhti leipomon puolelle ja palasi lämpimän hapansetsuurin kanssa. Hän ojensi sen minulle ja toivotti tervetulleeksi mäelle. Näin niitä asiakassuhteita luodaan.
Alla limppu ja setsuuri.


Naapuri sanoi että leipomon pienet mustikka- ja omenamunkit ovat niin hyviä että niitä pitää syödä kerralla neljä. Uskon.

6 kommenttia:

 1. Onnea muuton johdosta! Ja onpas sulla kivoja paikkoja lähiseudulla,tuo leipomo kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 2. onnea uuteen kotiin!

  hyviltä kuulostaa lähitienoot. Avikainen näyttää ymmärtävän asiakassuhteiden luomisen päälle ja vaikuttaa myös sydämelliseltä ihmiseltä.

  VastaaPoista
 3. Herkun ja koukun tytöistä neljä seitsemästä jo asuu näillä huudeilla ja loppuja houkutellaan.

  Ruiskissa!!! En voi pidätellä huutomerkkejä!

  VastaaPoista
 4. Voi Elvi, se on kyllä niin symppis täti ja symppis leipomo!

  VastaaPoista
 5. Yaelian ja Merituuli, kiitos!
  Kyllä täällä on ihmisen hyvä olla :)

  VastaaPoista
 6. Ja leipä oli hyvää, voin todeta sitä maistaneena. Kyllä tästä lähin reitti kulkee useamminkin sieltä teidän mäen kautta!

  VastaaPoista