keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Kanelia keitossa


Löysin sattumalta lähes kaimamme blogosfääristä, ja sieltä vielä kiinnostavan reseptin. Koska pidän sekä kanelista että linsseistä, päätin kokeilla. Ohjeesta (jota hieman soveltelin ruokakaapin sisällön mukaan) tulee soppa noin neljälle hengelle, ja näin se valmistuu:

150 g vihreitä linssejä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
100 g tomaattimurskaa
1 l vettä
pala vihreää paprikaa
1 tl kanelia (alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kanelitankoja)
1 tl suolaa
1 tl viinietikkaa
vähän fetaa (tosin jos fetaa laittaa, ei ohje tietenkään ole enää vegaaninen)

Ensin keitetään linssejä noin 20 minuuttia. Valuta linssit ja kaada keitinvesi pois. Kuullota sipulit kattilassa. Lisää tomaatti, kaneli, paprika ja valkosipuli.

Muutaman minuutin kuluttua lisää linssit, vesi ja suola. Keittele vielä 10 minuuttia ja tarkista maku. Viinietikka ei ole pakollinen, mutta mielestäni se toi soppaan hieman ryhtiä, suosittelen. Kimpale fetaa sopii keittoon kuin nenä päähän.

Herkkuruoka-blogiin ohje oli päätynyt Merja Tuominen-Gialitakin Viisaan syömisen lähteillä -kirjasta. Itse en ole kirjaa lukenut, mutta muistan hiplanneeni sitä joskus kirjakaupassa. Pitääkin katsoa, löytyisikö teosta lähikirjastosta (joita toivottavasti ei lakkauteta!).

5 kommenttia:

 1. Oi nam, kuulostaa tosi hyvälle! Menee testaukseen!

  VastaaPoista
 2. Vegaani voisi hoitaa keittolautaselle saareksi vaikka jonkun hyvin marinoidun ja tarpeeksi suolaisen tofupalan. Itse diggasin juurikin fetan suolasta keiton kruununa.

  Teillä on kyllä tosi kiva blogi, selailen kateellisena kässäjuttuja kun ite en osaa sellaisia hommia, vain kauha pysyy kädessä.

  VastaaPoista
 3. Pisama hei, ei täällä aivan kaikki mitään kässätaitureita ole - mullakin kutomukset yleensä yksinkertaista lapasta ja sukkaa. Mutta kukin tyylillään!

  Ja kivaa kun vierailit. Tuu toistekin!

  VastaaPoista
 4. Mä en oo ikinä tehnyt edes lapasta tai sukkaa. "Neuvottelin" niistä vapautuksen jo ala-asteella ;) Mut kaikki suoraa posottaen tehdyt kaulurisysteemit onnistuu.

  Ja todellakin tuun toistekin. Siistii kun teillä on niin paljon matkailujuttujakin! Itse yritän saada viikonloppuna aikaiseksi Istanbulin safkat -postauksen ja helmikuussa Köpis-juttuu.

  VastaaPoista
 5. Jee, hyvältä kuulostaa Istanbulin ja Köpiksen ruokapostaukset. Niitä odotellessa!

  VastaaPoista