keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Kylmiä tomaattikeittoja täälläkin



Gaspachokeittoa tomaateista, kurkusta, paprikasta, chilistä ja valkosipulista. Tähän versioon laitoin myös makeampaa suippopaprikaa sekä tomaattimehua laimennukseksi veden sijaan. Surrur vaan. Sipulisilppua, öljyä ja mustaa pippuria keiton koristukseksi.

Toinen tomaaattikeitto oli ensin kuuma ja sitten kylmä. Molempi parempi, ehkä näinä hetkinä kuitenkin kylmä.

Pappa al Pomodoro

1 l kasvislientä
2 purkkia säilyketomaatteja tai
1 kg tuoreita tomaatteja
1/2 dl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 kuivattu chili
1 nippu basilikaa
2-3 viipaletta kuivahtanutta leipää
2 dl valkoisia papuja
suolaa, pippuria
ripaus sokeria
pinnalle patonkia ja pecorino-juustoa

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilppu, murskattu valkosipuli ja chili. Kaada kattilaan liemi, tomaatit ja basilikanlehdet. anna kiehua kymmenisen minuuttia.

Murenna joukkoon kuorettomat leipäpalat ja anna kiehua edelleen non kymmenen minuuttia. Sekoita keittoa sileämmäksi sauvasekittimella.

Lisää lopuksi pavut ja mausta keitto. Lisää pinnalle juustolla kuorrutettu patonkiviipale.

Tämän ohjeen huomasin Annasta 23/6.


4 kommenttia:

  1. niin täälläkin! kylmiä tomaattikeittoja nimittäin. ihan lempiruokaa. mutta mitä ihmettä: mies nyrpistelee nenäänsä eikä syö kahta lusikallista enempää. mikä siinä on vikana?

    VastaaPoista
  2. Joo, ehdoton kesän hittituote! Ja tosi hyvältä kuulostaa tämäkin. Ellu, hmm, nirso mies? :) Valepekoni keiton päälle? Houkuttelu, kiristäminen, uhkailu?

    VastaaPoista
  3. hih vai nyrpistellään siellä. mää ehottasin päällishöysteitä kans. paistoin ruisleivän palasia öljyssä ja valkosipulissa, niinku krutongeiks ja sipulisilppua ja paprikasilppua. ja joku paahdettu juustoleipänen vielä kaveriks. namnam.

    VastaaPoista
  4. Asia tuli puheeksi ja eräskin, varsin kaikkiruokainen kasvissyöjä-asuintoveri tunnusti, ettei gazpacho oikein maistui. Pöyristyttävää!

    Paun höysteet kuulostaa kyllä huippuhyviltä!

    VastaaPoista