keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 1

No täältä se taas tulee, Herkun ja Koukun jo perinteeksi muodostunut joulukalenteri! Ja ekasta luukusta tulee, tadaa, pipari! Eräänä kylmänä ja pimeänä iltana kokoonnuimme Raisun ja Ellun kanssa Handepanden keittiöön, oli hienoja arkkitehtoonisia piirrustuksia, hirveä määrä sokeria eri muodoissa, piparkakkutaikina, kaulinta, muottia ja suuret visiot siitä miltä piparkakkutalo tulisi näyttämään.

Noh, vegaaninen taikina oli ehkä hieman haasteellista, yksi seinä murtui, söimme sen. Unohdimme mitottaa kuistin alustalle, joten söimme senkin. Koristeleminen ja sokerilla sekä suklaalla läträäminen oli myös hieman haastavaa. Söimme paljon myös sitä osastoa. En selittele enempää (vaikka vähän tekisi mieli), tässä se nyt sitten on!

Leipokaa yhdessä ystävät! Vaikka lopputulos ei ollut ihan mitä piti, hauskaa oli ja hyvä sokerihumala. Vegaaninen pipariresepti löytyi täältä, perinteinen mm. täältä ja raw-versiotakin olisi tarjolla.

12 kommenttia:

 1. Onneksi oltiin kuitenkin selkeän hyviä pursottamisessa :) Haa, en kyllä muistanut että piparitalon tekemisessä on noin monta haastetta!

  VastaaPoista
 2. Avomökki on komea! Tuli mieleen sellainen seimiasetelma. Ja pupuilla on melkoisen porautuvat katseet. Tarkkailevat, ettei kukaan tuu syömään lisää seiniä.

  VastaaPoista
 3. voi itku, nyt se on sitte julkinen. no mutta, huomautettakoon vielä, että vegaanisesta piparkakkutaikinasta saa kyllä todistetusti ihan sortumattomiakin taloja aikaan. tällä kertaa vika oli ehkä... leipojissa? suuruudenhulluissa tavoitteissa? no, ihan hyvä siitä tuli.

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavat noi maaniset jänikset!

  /L

  VastaaPoista
 5. Hieno! Erityisesti nuo maanisesti tuijottavat psykedeliapuput hurmaavat! Millähän ilveellä raw-piparkakkutalo pysyis pystyssä?

  VastaaPoista
 6. Hohoo, ihana :) Erityisesti nuo mariannerakeet pupun silminä <3

  VastaaPoista
 7. Ellu, totta, ihan pelkästään taikinaa ei voida syyttää..

  Janna, hahaa joo, raw-talo olisikin mielenkiintoinen. Ja ei, en ota haastetta vastaan :)

  Ja kiitos muillekkin, puput olivat myös mun lempparit ja Marianne-rakeista sai myös hienot töpöhännät jusseille! Ens vuonna voisikin harkita sellaista pupufarmia jossa olis pelkästään psykedeliajänöjä alustassa!

  VastaaPoista
 8. Jee joulukanteri on täällä taas! Ja maaniset jänikset saa erityismaininnan täältäkin!

  VastaaPoista
 9. Mielettömän hieno! Tulee mieleen sellainen überhieno kota ;)

  VastaaPoista
 10. Jee H&K:n joulukalenteri! Superjee mahtava piparkakkutalo!

  Olen ihan erityisen kiitollisessa asemassa, koska tuo maanmainio taideteos on tuossa meidän pöydällä. Ihan hetkeen ei kyllä psykedeelipupuja raaskita syödä, mutta ehkä sit jouluna.

  Kiitos ihanat tytöt!

  VastaaPoista
 11. Tässä talossa on tunnelmaa ja asennetta! Niin hine!

  Minä olen kyhhäillyt monena vuotena seimiasetelmaa piparista, mutta kun joku kerran kysy, että mikä bussipysäkki tuo on niin meni vähän fiilikset :)

  VastaaPoista
 12. Satunnainen vierailija3. joulukuuta 2010 klo 15.08

  Tätä on odotettu koko vuosi!

  VastaaPoista