tiistai 7. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 7

Tämä luukku pitää sisällään joululahjavinkin. Ei menny niinku Strömsössä on nykyään myös kirjana. Sopii oikeastaan kenelle vaan.

Ja sen innoittamana muutama jouluisa resepti joita en suosittele, oikeastaan kenellekkään.


No mikäs se siinä? Aa, vegaaninen tuorejuusto joulupöytään. Resepti löytyi Ekokauppa Ruohonjuuren sivuilta. Lopputuloksena pahanmakuista, omituista vetistä mössöä.

Myöskään en voi suositella tätä viime joulupäivänä testattua Pirkan puolukka-suklaakääretorttua. Pohjan taikinaa oli ihan liian vähän verrattuna muuhun ohjeeseen, sen lisäksi että se peitti just ja just 2/3 pellistä, se paloi heti ja ei irronnut paperista.

En suosittele myöskään testaamaan tätä Piltin marmeladiohjetta. Ellei sitten tee mieli marjaisaa, löysää sokerimössöä.

Perheessämme on siis syntynyt tällainen joulutraditio että testaamme aina jotain uutta reseptiä ja ne ovat viimeiset kolme vuotta menneet joka kerta pieleen. Kyllä, joka kerta. Tämän vuoden resepti on vielä haussa! Mutta niin, vielä yksi. Eräänä jouluna päätimme testata Hesarin puolukkajäädykettä. Vika ei ollut tällä kertaa reseptissä mutta ei meinattu saada sitä mitenkään irti vuoasta. Ja sitten lopulta kun se tuli, se oli sulanut täysin ja lörähti vuoasta lentäen pitkin pöytää ja lattiaa.

5 kommenttia:

 1. Uuh mitä tuorejuustoa, siitä sitten vaan lohkomaan patongin päälle!
  Vastoinkäymisiä täälläkin: leivoin eilen Linnan juhlien vahtajaisiin viemisiksi muffinsseja, ohje kertoi taikinasta tulevan 25 kpl muffinsseja - tuli 8 kpl.

  VastaaPoista
 2. mahtavaa! jännityksellä jo oottelen minkä reseptin meinaatte tänä vuonna mokata...

  VastaaPoista
 3. Eki, hahaa! Anteeksi. Mutta repesin tuolle täysin.

  Ellu, no samoin, jännittää! Ja ei se ole edes siitä kiinni että onko resepti helppo vai vaikea, jotain vaan aina tapahtuu. Mutta jos on hyviä vinkkejä sellaisista mielenkiintoisen kuuloisista, jouluisista resepteistä joita kukaan ei ole koskaan testannut (tää on se ainoa ehto) niin mieluusti otan vastaan :)

  VastaaPoista
 4. Eehehee, vahingonilo on paras ilo, vai miten se nyt oli :D Ei vaan, kiva kuulla, ettei muissakaan keittiöissä kaikki mene aina ihan putkeen! :)

  Itse tuunasin joku aika sitten vieläpä äidin pöytään ja lattiaan (ja seiniin ja mattoon jajaja) kivan uuden smoothiekuosin. Se tosin johtui siitä, etten meinannut saada tehosekoittimen kannua irti ja, no, sitten se yhtäkkiä kumminkin irtosi...

  Se smoothiekin oli muuten ihan pahaa.

  VastaaPoista
 5. Tiia, se on muuten jännä että sitten kun roiskuu niin sitä on sitten kaikkialla :) just löysin punajuuritahran seinän yläosasta (ollut siellä jokusen kuukauden).

  VastaaPoista