lauantai 4. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 4

Hyvää joulukuun neljättä päivää! Minulla on tänä vuonna ollut pinttynyt tapa hamstrailla vanhoja nappeja. Nyt kun niitä on kaapit pullollaan, yritin keksiä jotain kivaa mitä niistä voisi tehdä, vaikkapa pukinkonttiin. Sillä napit ovat nättejä kuin karamellit! Päädyin tekemään napeista rintakoruja liimaamalla 2-3 nappia pinoksi ja lopuksi hakaneula takapuolelle. Nappikasojen sommittelu oli yllättävän koukuttavaa puuhaa, värejä mätsäillessä hurahti tunti jos toinenkin. Tässä muutama valmis yksilö.Hertta taannoisessa peltipurkki-bloggauksessaan toivoi että esittelisin täällä omia purkkikokoelmiani. Purkkeja on kertynyt aikas määrä ja nykyään olen tullut niiden hankinnassa aikas kriittiseksi, niiden hinnat kun ovat kirppiksillä nousseet turhan korkeiksi. Viime aikojen suuntaus on ollut pienet peltirasiat suurten purkkien sijaan. Rasiatkin ovat nättejä kuin karkit ja niissä on kätevä säilyttää esim. nappeja! Tässä muutama namu näytille.


5 kommenttia:

 1. Namusia nappeja! Ostin muuten tänään liimapyssyn. Ja heh, varmaan kilon niitä liimapuikkoja, kun ei ollut pienempää pakettia. Ja sain tästä postauksesta myöskin idean, missä en en ole tarpeeksi tarkasti kierrellyt täällä. Antiikkikaupoissa!

  VastaaPoista
 2. Tuota suurta vihreää nappia tekisi mieli maistaa :D

  VastaaPoista
 3. Ihania nappeja! Kun kyllästyt tekemään niistä rintakoruja, kokeile liimata sormuspohjiin, tulee varmasti upeita luomuksia.
  Olen myös hurahtanut peltipurkkeihin, mutta minun ovat suurempia. Olen usein miettinyt, että pitäisi siirtyä vain pieniin, koska ne vievät vähemmän tilaa ja niissä on hyvä säilyttää esim. juuri nappeja:)

  VastaaPoista
 4. Pau, liimapyssy on hyvä hankinta! Sun täytyy nyt loppuaika siellä liimailla hulluna aivan kaikkea mahdollista että saat liimapuikot kulutettua. Ehkä tehdä myös liimajekkuja herra Paulle..!

  Mustakissa, sormuspohjat on jo hankittu mutta en oo sormuksia vielä saanut aikaiseksi, ehkäpä seuraavaksi!

  VastaaPoista
 5. meinas jäädä kommentoimatta, että nää nappijutut on niiin hienoja! mullakin on napit liittyneet kiinteästi jouluaskarteluihin tänä vuonna, postaus luvassa... kuumaliimapistooli on tosin vähän liian pelottava vekotin, erikeepperillä on pärjätty toistaiseksi.

  VastaaPoista