maanantai 6. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 6


Meidän piti juhlia pikkujouluja eilen pienellä porukalla, mutta ei se sitten haitannut, vaikka siirtyivätkin aikatauluongelmien vuoksi viikolla eteenpäin. Aikamoisen herkkupäivän saimme kuitenkin aikaiseksi. Yksi ystävämme johdatti meidät brunssipaikkaan, jossa aluksi valittiin tarjotin täyteen suolaista ja makeaa, niin paljon kuin arvioi syövänsä. Sitten kipitettiin yläkertaan pöytiin tilamaan juomia ja odottelemaan, että valinnat saapuvat takaisin lämmitettyinä.
Valitsemamme sieni- ja tomaattileivät.


Näitä kannattaa ehdottomasti tehdä kotona. Muistin ainakin Hertan tekemät suolaiset sarvet, joiden taikina on varmasti juuri sopivaa näiden tekemiseen. Taustalla olevaan kiemuraan oli piilotettu herkullisia kivettömiä oliiveja. Näistä etualalla olevista pilkottaa parsa. Molemmat juuri sopivan suolaisia. Mainioita esim. pikkujouluhin tai kesäisille piknikeille!


Jälkiruokaosastolla oli vaikeuksia päättää, mitä kaikkea haluaisi maistaa.


Mutta eivät olleet huonoja valintoja nämä. Punaviinimarjat maistuivat ihanan kirpsakkailta ja hapan rahkamainen päällys oli piste herkun päälle.Nappasimme lähtiessämme mukaan vielä tämän mahtavan limpun (ooh!), josta saikin hyvät aamupalaleivät.

Täällä Koreassa on mukavaa ja kotoista viettää itsenäisyyspäivää esim. käymällä saunassa, joita löytyy melkein joka korttelista. Lähisaunamme on aika samanlainen kuin suomalainenkin, vaikka istutaankin lattialla. Se on yhtä kuuma, mutta löylyä ei saa heittää, sillä kiuas sihistelee itsekseen. Miehille ja naisille on omat saunaosastot ja suihkutiloista löytyy myös kuuma poreallas sekä kylmäallas. Pesukäsittelyyn, jota en ole vielä kokeillut, pääsee lisämaksusta.  Kylpylämäiset isot saunapaikat ovat sitten vielä erikseen ja niissä on myös miehille ja naisille yhteisiä tiloja, missä liikuskellaan sortsiasuissa ja vietetään aikaa esim. perheen kesken.

Eli oikein mainiota itsenäisyyspäivää sinne kotosuomeen täältä ruisleivän ja saunojen ääreltä!

3 kommenttia:

 1. Wooh, tahtoo tuommoisen brunssipaikan tänne kans.. etenkin tuo sienileipä lähtisi heti tilaukseen.
  Ihanaa itsenäisyyspäivää sinne Koreaan!

  VastaaPoista
 2. Joo, ja se saunakin kuulostaisi aika mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 3. sattuipas....
  tein aaamupalalla just tuommoisen leivän,hyvää olis

  VastaaPoista