sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulukalenterin luukku 12

Voi pojat, onko tullut lunta! Kaupunki on pukeutunut jouluasuunsa jo hyvissä ajoin. Autoilijoiden kannalta se lienee aika harmillista päätellen autojaan lumikasoista kaivavien kansalaisten tuhinasta ja puhkunnasta, mutta me jalankulkijat voimme keskittyä hankien ihasteluun.

IMG_2386

IMG_2444

Talvivalmisteluja on täytynyt tehdä neulerintamallakin, sillä toimistolla on kylmä, ulkona on kylmä ja kotonakin meinaa toisinaan olla vähän vilakkaa. Toimistolle neuloin hissuttelutossut:

IMG_2350

Malli: Aran Room Shoes / Pierrot Yarns
Lanka: Novita Nalle kaksinkertaisena, pohjassa Opal-sukkalanka kaksinkertaisena

Näissä tossuissa oli aika jännittävää se, että ohje oli japaniksi. Onneksi mukana oli kuitenkin kaavio, jonka avulla palmikot sai neulottua. Se mikä jäi epäselväksi oli, että missä järjestyksessä tossujen osat olisi tarkoitus neuloa, mutta rohkealla eteenpäinporskuttamisella, yrittämällä ja erehtymällä siitä selvittiin. Ei niistä nyt ihan mallin näköiset tulleet, mutta tarkoitukseensa oikein sopivat.

Edellisvuoden pipokin on liian reikäinen talven viimaan. Korvat kaipasivat enemmän lämmikettä.

IMG_2486

Malli: Kat / Kim Hargreaves
Lanka: Villa Laurilan ohut sukkalanka kaksinkertaisena

Eiköhän näillä pääsee jo pitkälle! Villapaidan vielä tarvitsisin, mutta ehtiihän tuota. Talvea taitaa olla vielä vähän jäljellä.

11 kommenttia:

 1. Miten kaunista Helsingissä talvisessa asussaan! Ja kaunis on myssykin!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia Helsingistä juu!

  Samoin sukista ja myssystä. Sä neulot sitten myös japaniksi, huh huh!

  VastaaPoista
 3. On kyllä joulutunnelmat kohillaan siellä! Ja hyvä hipsutella hienoilla tossuilla ja myssyä vetää korville.

  VastaaPoista
 4. No huhhuh, kun ite täällä yrittää opetella neulomaan villasukkaa ihan suomeksi niin toiset ne vaan pistelee hienouksia jaappaniksi!

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno tuo kuva kaupungilta!

  VastaaPoista
 6. Voi mitkä kinokset! Itse asuimme Helsingissä kuuden talven ajan, enkä muista, että ainoanakaan olisi ollut lunta nilkkoja enempää. Ihan uskomatonta! Hienot on kinokset pipossakin, tai siis palmikot ;)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kaupunkikuvia! Kivoja neulomuksia...

  VastaaPoista
 8. Hienot tossukat! Aloin heti haaveilla tuollaisista ihan villasukkina.

  Rohkea veti lähteä tekemään tuollaisia japaniksi. En ole ihan varma uskallanko itse kokeilla. Mutta meinaan kysyä haluaisiko äiti yrittää!

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kommenteista! Helsinki on ollut kyllä poikkeuksellisen kaunis viimeiset viikot.

  "Japaniksi neulomisesta" vielä, että ovathan ne kaaviot toki samat kielellä kuin kielellä, että sikäli homma ei mennyt mitenkään mystiikan puolelle. Ohjeesta on Ravelryn kautta löydettävissä myös jonkinlainen englanninkielinen versio, mutta en ehtinyt siihen tutustumaan, sain vain mielikuvan kommenteista että siinä saattaisi olla virheitä.

  VastaaPoista
 10. Voi pojat, mitkä sukat!!
  Mistähän niihin saisi suomenkieliset ohjeet? Nimim. kahdet sukat elämässään kutonut ;-D

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihanat sukat ja myssy! Olisin ylionnellinen, jos joku kutois mulleki tollaset! Itse en mitään lettejä osaa kutoa.. Pysyttelen suosiolla kaulaliinoissa ja tumpuissa :D Olen saanut ehkä myös yhden perussukan joskus valmiiksi. Toisen kanssa pääsin siihen asti, kunnes piti kutoa kantapää :D

  VastaaPoista