torstai 3. helmikuuta 2011

Putkilot

Viime kerhotapaamisessa väkertämäni kynsikkäät eli kämmekkäät ovat valmiit. Tai oikeastaan nämä ovat kyllä tarkkaan ottaen kai ranteenlämmittimet, koska mitään sormiaukkoja ei ole putkiloihin jätetty.

IMG_3252

Puhuimme kerhotapaamisessa sormettomien käsilämmittimien käytöstä. Eräiden muiden kerholaisten toimesta esitettiin argumentteja, joiden mukaan ranteenlämmittimet olisivat ikäänkuin turhanpuoleinen keksintö. Omasta mielestäni ne ovat kamalan kätevät, mutta kuulunkin siihen ihmisryhmään (oletan, että meitä on muitakin), joiden sormia paleltaa harvoin. Itse asiassa testasin tätä yhtenä aamuna kaupungilla kävellessäni: pikkupakkasellakin paljain käsin kävellessä sormille tuli kuuma, mutta ranteille (siihen kohtaan mistä tuuli pääsee puhaltamaan takin hihansuusta sisään) kylmä. Siksipä niin mä tykkään ranteenlämmittimistä! Sormipalelijoille ne eivät varmaan ole ihan yhtä käytännölliset.

Lankana näissä värttinäkehräystestailujen harjoituskeriä. Ei ne nyt maailman kauneimmat ole (ellu sanoi kerhossa, että "noissa on vähän... rumat värit"), mutta kyllä niille käyttöä tulee hihanjatkeina, kunhan vähän ilmat lämpenee.

IMG_3198

12 kommenttia:

 1. Ranteenlämmittimet ovat minusta paras keksintö pitkään aikaan. Mulla on vain kahdet, mutta ehdottomasti uusia tarvitaan pian. Ne paitsi lämmittävät, myös pelastavat tylsähkön asun. Tulee pirteä mieli! Ei siis lainkaan turha juttu, sanon minä.

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä ranteenlämmittimet on ihan mahottoman kivan näkösiä, mutta kun laitoin omani töissä käteen (ranteeseen?), oppilaita tirskututti. Kai ne sitten oli jotenkin sou laast siison.

  VastaaPoista
 3. Ja kun mä en ollut siellä kerhotapaamisessa puhumassa äänekkäästi ranteenlämmittimien puolesta, niin teen sen nyt: ne on kivat ja fiksut ja järkevät! Lisää näitä!

  VastaaPoista
 4. en oo sanonu rumiksi! korkeintaan ehkä että värit oli hieman... synkät. tai jotain. mutta ei ne rumat oo!

  VastaaPoista
 5. Hertta ja Laura P., kiva että meitä on muitakin! Ja Solveig, on niin vaikea tietää mikä on sou laast siison! Onneks mulla ei ole noin kriittinen yleisö, hih.

  Ellu ja Jonna, mukava että värit miellyttää, tai ainakaan ei ole suorastaan rumat :)

  VastaaPoista
 6. Kuule just puhuttiin näistä töissä! Pomollani särkee ranteet talvisin kun pääsee viimaa takinsuusta sisään vaan eipä särje enää kun äiti oli tehnyt tosi hienot tuommoiset.

  Mäkin tykkään mutta en pystyisi käyttämään talvella kun mulla taas sormet jäätyy, ranteet ei, eli tarvisin näistä sen poisjätetyn osan.

  VastaaPoista
 7. Ranteenlämmittimet ovat minustakin huippukätevät. Ne lämmittää kolottavia ranteita ja niillä saa särmää vaatteisiin. KÄytän aika paljon mustia vaatteita jolloin värikkäillä lämmittimillä + huivilla asuun tulee poljon ilmettä.

  VastaaPoista
 8. Nuohan on nätit! Kivan ohuen näköset.

  Ja on ranteenlämmittimet näppärät vaikka omistaiskin palelevat sormet. Mä palelen yleensä aina kauttaaltaan :D ja käytän rannittimia esim töissä tai kotona kun on kylmä, mutta ei voi käyttää hanskoja kuitenkaan. :) Tai takin alla kun ei ihan tartte villatakkia, mut paitahihasillaan tuntus vilposalta.

  VastaaPoista
 9. Ranteenlämmittimet (tai kämmekkäät, joiden nimi kuulostaa kyllä ihan sieneltä) ovat ihan parhautta autolla ajaessa!

  Ja värihän on mitä mainioin!

  VastaaPoista
 10. Minä pidän kovasti ranteenlämmittimistä ja kämmekkäistä, vaikka olis so last season tai mitä vaan. Ne on just parhaat töissä kun naputtelee konetta päivät pitkät. Ja kotimatkalla hihan alla lisälämmikkeenä :)

  VastaaPoista
 11. Rumat värit?! Kaikki minun lempparini! :)

  VastaaPoista