torstai 17. helmikuuta 2011

Pienenpienille viluvarpaille

Taas on maailmassa yksi uusi ihana vauva! Tällaiset sukat lähtevät postiin tänään, ja toivottavasti pian lämmittävät ystäväperheen uuden tulokkaan varpaita.

Junasukkien ohje löytyy täältä. Sukilla on myös ihana tarina, joka kannattaa myös linkin takaa lukaista. Lankana näissä oli Gjestalin Maija ja puikot kokoa 2,5 mm.

Taidanpa neuloa samanlaiset myös meidän vauvelille, sillä näitä on kehuttu moneen otteeseen. Vauvojen jalat tuppaavat vispaamaan sellaista kyytiä, että liian löysät sukat lentävät vauhdissa pikkujaloista pois. Näiden varret näyttävät napakoilta.

Meitä on kyllä lahjottu niin monilla ihanilla sukilla ja töppösillä, ettei vielä ole ollut kiire neuloa niitä lisää. Tässä Ellun tekemät mainiot tossut in action!
Ja tuosta oranssista piti vielä sanoa, että liekö innostuksen on tartuttanut jälkikasvu pirteine potkuhousuineen vai kevään kohina (juu-u, kyllä se sieltä tulee, uskokaa vaan!), mutta mulla on puikoilla oranssia lankaa! Siis oranssia! Mulla, huh huh! Lopputuloksesta lisää myöhemmin.

13 kommenttia:

 1. Noi junasukat on kyllä ainakin meidän vaivalla olleet ihan parhaat. Joustaa, mutta ei tipu jalasta. Kantoliinassa paljon kannettavalle on tehty lisäksi vähän lisää sitä vartta.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin muut sukat jääneet laatikkoon junasukkien käyttöönoton jälkeen. Ne on parhaat.

  VastaaPoista
 3. mää en oo noita sukkia vielä koskaan tehnytkään - hyvä tietää, että ovat käytännössäkin toimiviksi todettu. ja kiva, että hiiritossut pysyvät vauhdissa mukana myös, aikamoista viuhtomista näyttäis vauvan touhut olevan!

  VastaaPoista
 4. h ja Johku: kivaa kuulla, että käytännössäkin toimii! Musta noi ovat hauskan näköiset makkarasukat, mutta aina parempi jos ovat vielä hyvät.

  Ja h: ihana blogin nimi sulla!

  Johku: Meilläkin on isosta sukkapinosta valikoitunut ne parit lempparit, joita useimmiten käytetään, niinhän se menee omissakin neulomuksissa.

  ellu: joo, nopeasti tulevat nuo pikkusukat, joten tee ihmeessä. Tuo kuva oli muuten rauhallisimmasta päästä, heh.

  VastaaPoista
 5. Mistä langasta ja millä puikoilla noi vihreät makkarasukat on tehty?

  VastaaPoista
 6. Anu: Gjestalin Maija oli lanka ja puikot muistaakseni 2,5 mm. Lisäänpä sen tuonne tekstiinkin.

  Nyt aloin tehdä samanlaisia omalle vauvalle Nallesta ja 3mm:n puikoilla. Katotaan, millaset tulee!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksestasi! Paljonko sulla on silmukoita kantapään jälkeen? Kantapäähän on ohjeen mukaan 12 krs korkuinen ja sitten kavennukset. Kavennusten jälkeen käsketään poimia 7 silmukkaa molemmilta puolilta eli 7+6+7+10+10=40. Tuntuu vaan tulevan melko iso sukka, ei ainakaan ihan pienelle vauvalle.. Vai pitäisikö tossa kohtaa kaventaa jotain pois?

  VastaaPoista
 8. Anu: tein kyllä ihan ohjeen mukaan ja ihan hyvä sukka siitä tuli! Muakin epäilytti noi silmukkamäärät, kun esim. aikuisen lapasen teen usein 40 silmukalla. Mutta kai tärkeämpää onkin se langan valinta ja puikkojen. Eli tarpeeksi ohutta molempiin!

  Mulla on kyllä melko tiukka käsialakin, mutta ei noista liian isot tulleet.

  Meidän vauva on nyt 3 kk ja on ne ehkä vähän pitkät kärjestä, mutta ajattelin ettei se haittaa. Varresta ovat just hyvät.

  VastaaPoista
 9. Itsellä ei ole lasta joten olen huono arvioimaan sukan kokoa, mutta isolta se näyttää. Lanka oli kyllä sopivan ohutta, mutta puikot oli 3, kun 2,5 oli niin kamalan ohuet, mutta ehkäpä koitan tehdä toiset ohuilla puikoilla, jos sitten tulisi pienemmät sukat. Mullakin on tiukka käsiala..

  Tarkoituksena oli onnitella paria uutta pienokaista uusilla sukilla, mutta tosiaan mun tekeleet menee ehkä just 3 kk ikäiselle :D No onneksi noi tulee nopeasti, kun ovat kuitenkin niin pienet.

  VastaaPoista
 10. Se onkin tosi hankalaa se koon arviointi, en todellakaan ole siinä hyvä! Makuasioitahan nää on, mutta itse tykkään, että mieluummin vähän iso vauvalle kuin aivan just sopiva. Helpompi pukea jne. Ja kun tuo varsi on kuitenkin napakka, niin se toimii mun mielestä.

  Mutta voithan sä pienentää sukkaa jättämällä esim. "yhden makkaran" välistä pois tai tekemällä lyhyemmän kantapään tms.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Juu täytyy seuraavaa paria muokkailla pikkuisen, jos sitten natsaisi paremmin :D

  Oliko toi Maija hyvää lankaa?

  VastaaPoista
 12. Ihanat sukat!
  Ovat olleet kovassa käytössä!
  Sukkia on kehuttu paljon ja monet puikot heiluu ulkomaillakin junasukkia tehden :)

  VastaaPoista
 13. Mukava kuulla! Terkut sukkien omistajalle!

  VastaaPoista