tiistai 1. helmikuuta 2011

Onneksi on mummut osa II


Äitini kuuluu ihmisiin, joka mielellään säästää ja säilöö aarteita, joten tämäkin Jelppis-nukke on odotellut rauhassa vintillä uutta leikittäjää. Minä leikin tällä noin kolmekymmentä vuotta sitten, pikkusisko hieman myöhemmin. Nyt ajattelin antaa sen meidän vauvalle.

Pesin Jelppiksen käsin, mutta oi jo voi, punainen väri levisi kuivatusvaiheessa ympäriinsä. Suru meinasi tulla puseroon, että noinko nyt pilasin nuken kokonaan. Äiti alias mummu kehotti kuitenkin pesemään nuken rohkeasti uudelleen 60 asteessa koneessa. Kuulosti pelottavalta, mutta rohkaistuin kokeilemaan. Ja kas kummaa - koneesta tulikin aivan kuin uusi nukke, jonka värit olivat kiltisti omilla paikoillaan! Mitä tästä opimme? Äitiä kannattaa kuunnella.


Nyt vain odotellaan, että vauva ryhtyy leikkipuuhiin Jelppiksen kanssa. Hymyjä nukke jo saa, joten lupaavalta näyttää yhteinen alku.

Samankaltaisesta nukesta kirjoitteli Ellukin taannoin. Tällaiset nuket ovat hauskoja! Mutta ei tällaisia kankaita taideta enää juuri myydä..?

8 kommenttia:

 1. Oih! Jelppis on ihana! Ja vähänkö hämmentävä tuo värien palautumisjuttu. Totta, äidit ne vaan tietää.

  VastaaPoista
 2. Jytis: Jelppiksellä on mun mielestä hyvä pilke silmäkulmassa. Ja nii-in, jotenkin ne äidit vaan tietää...

  Sufferiina: eikös olekin? Olen yrittänyt etsiä nukesta tietoa netistä, mutta en ole päässyt kovin pitkälle. Mekon reunassa lukee design Anita Ekblom. Olen saanut nuken joistain myyjäisistä 70-luvun lopulla.

  VastaaPoista
 3. mää en ois varmaan uskaltanu pistää kuuteenkymppiin. mutta hyvä tietää tämmöinenkin kikka vastaisuuden varalle!

  jelppis on mainio, vauva varmasti kohta jo arvostaa puklailukaveria.

  VastaaPoista
 4. Englannista saa tällaisia leluja sekä vaatteita aikuisille ja lapsille. http://www.clothkits.co.uk/dolls-toys-c-27.html

  VastaaPoista
 5. ellu: kyllä muakin kylmäs, mutta niin vaan rohkaistuin. Kannatti!

  Tuittunen: onpa kivoja!

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Helmikuussa 2011 käydystä keskustelusta ihastuneina totesimme, sisareni Anita ja minä teidän mieltymyksenne Jelppis-nukkeen.
  Minua pyydettiin 70-luvulla suunnittelemaan Kehitysvammaisten Tuki ry:lle Jelppis-kampanjatuoteeksi kangas, jota voidaan myydä nukkena ja/tai tyynykankaana. Vastasin pyyntöön, että sisareni Anita Mustonen (Ekblom) on siihen tehtävään ehdottomasti minua parempi. Niin hän sai työn tehtäväkseen. Kangas painettiin E.Helenius Oyllä (ei enää toiminnassa, ja sitä myytiin kangaspaloina itse kunkin ommeltavaksi tyynyksi tai nukeksi.

  Lämpimin terveisin toivotamme onnellista yhteisoloa vauvalle Jelppis-nuken kanssa.
  Aila ja Anita

  PS. 60asteen pesussa peseytyy irronnut väri pois tuotteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Aila ja Anita, kuinka iloiseksi tämä viesti minut tekikään! On erittäin mukavaa ja hienoa saada tietää Jelppiksen historiasta. Tyttäreni on kohta puolitoistavuotias, ja ymmärtää jo Jelppiksen päälle hyvin. Se on ihan meidän molempien lempinukke: sopivan kokoinen ja kivan pehmeä ottaa kainaloon.

   Hyvää jatkoa teille! Kivaa kun päädyitte blogiin.

   T: Heta

   Poista