torstai 7. helmikuuta 2013

Keittiössä vihertää

Meillä on uusi keittiö! Tai no on se nyt ollut jo hetken aikaa, mutta nyt siitä on syytä kertoa, kun siellä on uusi tiskirätti. Ihan ite tein, ainaoikeaa vihreästä bambulangasta. Hyvin pyyhkii.


Myös keittiön ikkunalaudalla vihertää. Uuden vuoden lupaukseni tänä vuonna oli, että rupean versottamaan ja idättämään asioita. Ensimmäisenä kokeilussa ovat herneenversot, kaapissa vuoroaan odottavat mungpavut. 


Haluaisin versottaa myös ainakin auringonkukansiemeniä ja tattaria, mutta mistä niitä saa? Parista kaupasta kun kyselin, niin eipä löytynyt. Olisivat mahtava lisä talvisalaatteihin!

6 kommenttia:

 1. no kyllä ainakin auringonkukansiemeniä saa vaikka mistä, ainakin prismat, cittarit, minimanit. Tiskirättejä on tullut täälläkin tehtyä, kuinka monta niitä oikei tarvii, mutkun ovat niin kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin joo tähdennettäköön vielä, että haluaisin siis kuorellisia luomusiemeniä. mutta täytyy tsekata marketit!

   Poista
  2. Kerrothan jos jostain moisia löydät! Aiemmin historiassa puhuttiin, että linnunsiemenet on suht turvallisia, koska niissä ei voi olla ainakaan stydejä myrkkyjä, koska linnut ei kestä niitä. Nykytilanteesta en ole varma. Seuraava vaihtoehto on sitten vaikuttanut olevan luomut, kuoritut siemenet... Hyötykasviyhdistys kyllä myy luomuauringonkukkaa nimenomaan versotukseen, en tiedä ovatko ne siemenet kuorellisia?

   Poista
 2. Hyvä viherrys! Herneenverot on kyllä tosi hyviä. Vitsi kun olisin tajunnut tän tattarihomman nyt kun olin Tallinnassa, siellä sitä on kaikkialla, varmasti myös idätystarpeisiin. Mutta joo, mä sanoisin kanssa että isot marketit voivat välillä yllättää.

  VastaaPoista