Tofu for Two oli blogi jota luin säännöllisesti blogin aktiiviaikoina - se on jäänyt mieleenä yhtenä parhaista kasvisruoka-/vegaaniblogeista evah. Sieltä on nyysitty resepti ihaniin lime-savupaprika-tofupihveihin, joita teen edelleenkin silloin tällöin. (Tosin nyt kun vilkaisin tuon reseptin niin olen vesittänyt sitä aika lailla vuosien varrella. Oikeastaan olen muistanut reseptistä vain juuri ne savupaprikan ja limen - ja kyllä, olen jossain vaiheessa ihan oikeasti lukenut reseptin enkä vain katsonut reseptin nimeä...) Itse asiassa tämä on resepti joka on tutustuttanut minut savupaprikajauheeseen. Enkä siltä tieltä ole sen koommin poikennut.
Tässä nyt pihvit sellaisena kuin itse viimeksi väsäsin. Tofusta johtuva pehmeä rakenne toimii mielestäni parhaiten esim. pitaleivän täytteenä tai rapsakan salaatin seurana.
Lime-savupaprika-tofupihvit
1 pkt (270g) savutofua
2 tl harissatahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehu ja raastettu kuori
0.5 tl savupaprikajauhetta
1 puntti tuoretta korianteria
0.5 punttia tuoretta persiljaa
1 raastettu porkkana
reilu kourallinen cashew-pähkinöitä pilkottuna
1 kananmuna
3 rkl korppujauhoa
suolaa
mustapippuria
(hunajaa olisin laittanut kanssa jos olisi tullut mieleen)
Murenna tofu käsin mössöksi ja yhdistä mausteet ja pilkotut tuoremausteet. (Soseuta jos siltä tuntuu.) Heitä mukaan porkkanaraaste, cawhew't, kananmuna ja korppujauho ja sekoita. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna seisoa jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Paista pannulla tai uunissa.
Seuraksi fiiliksen mukaan yhdisteltävää tahinitahnaa jonka olen blogannut ehkä ennenkin mutta kun en heti löytänyt niin menköön nyt:
Tahinitahna
tahinia ja vettä suhteessa 50/50
sitruunamehua
valkosipulin kynsi
tuoretta persiljaa
hunajaa
suolaa
pippuria
Ja ei kun sauvasekoittimella sekaisin vaan.
Vaikuttaa herkulliselta, tämä menee viikonlopun kokeilulistalle, kiitos.
VastaaPoistahei määki tykkäsin tofufortwosta! ja oonkin vähän kaivannut käyttötarkoituksia savupaprikalle. purkillinen on kaapissa, mutta en oikein uskalla pistää sitä mihinkään ruokaan. mutta että limen kaveriksi, hyvä idea!
VastaaPoistaSama! Testaan!
PoistaJa Ellu, tää savuinen tomaatti-tofukeitto on kanssa hyvä:
http://herkkujakoukku.blogspot.fi/2010/03/ihana-savuinen-tofu-tomaattikeitto-ja.html
Hei, nämä oli hyviä ja nirsot lapsetkin söi :)
VastaaPoistaVähän muuntelin: muna pois ja paahdettua kurpitsaa tilalle, korppujauhot pois ja karkeita riisijauhoja tilalle, mantelijauhoa cashewn sijalle,harissa pois...
Ihanaa, kun eka kokeilu tofupihveillä onnistui!
Jessus kun on herkullisen näköistä! Pakko kokeilla :)
VastaaPoista