tiistai 1. joulukuuta 2009

Sushia



Olen kääntänyt takkini sushin suhteen. Vielä tovi sitten en olisi voinut kuvitellakaan syöväni merilevärullaa (taustalla oli joku huono kokemus menneisyydessä), mutta onneksi sentään olen sittemmin viisastunut. Sushi on niin hyvää, että voisin syödä sitä ehkä joka päivä!

Yleensä kasvissushimme täytteenä on ollut porkkanaa, kurkkua ja avokadoa. Viimeksi kokeilimme edellämainittujen lisäksi myös aurinkokuivattua tomaattia ja hapankaalia. Toimii!

Vinkin sain Marianne Kiskolan ihanasta Papu, porkkana ja hillopulla -kirjasta. Siellä sushitäytteiksi ehdotettiin myös pinaattia, paprikaa, tofua, ituja, marinoitua tofua ja spagettia (hmmmm). Kuulin, että myös bataattia voisi käyttää.

Uskon, että keittiönpöytämme ääressä on luvassa monia mielenkiintoisia ja monipuolisia makuhetkiä kera sushin. Ohjeita sushin tekoon löytyy netistä paljon, tässä yksi.

5 kommenttia:

  1. Mä sanoisin, että sushissa on ikävää se kala. Sen kun unohtaa, niin alkaa sushit maistua!

    VastaaPoista
  2. jossain ravintelissa tarjottiin kasvissushia, jonka täytteenä oli melonia. siinä meni mun raja. nuo kaikki teidän täytteet kuulostaa hyviltä!

    VastaaPoista
  3. Joo, samaa piti sanoa kuin Handekin!

    VastaaPoista
  4. Okriina: samaa mieltä!
    Ellu: mieluummin melonia kuin spagettia, silti.
    H&E: Kiitos!

    VastaaPoista