perjantai 30. lokakuuta 2009

Mitä tehdä ylijääneelle perunamuusille?

Tämän kysymyksen esitti Herkun ja Koukun Raisu minulle aikoinaan, ja olemme palanneet aiheeseen useasti. Miten sitä aina tuleekin liikaa?

Mutta onneksi muusille löytyy monenlaisia uusia käyttömuotoja. Kaikista helpoin tapa on piilottaa se kasvissosekeittoon. Joskus mä olen höystänyt perunamuusia lisäämällä siihen linssejä ja maustanut intialaiseen tyyliin, ei hullumpi sekään. Ja jos muusia jää yli oikein reippaasti, voi hakea vaikutteita Englannista, Shepherd's Piessa vuokaan alle laitetaan lihaa (tai papuja tai kasviksia) ja päälle muusia, sitten uuniin. Samassa hengessä käytin minäkin muusia kuorrutteena, tällä kertaa kesäkurpitsoille. Aivan mahtavaa.Perunamuusikuorrutteiset kesäkurpitsat

5-6 dl perunamuusia
2 kesäkurpitsaa
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1,5 dl juustoraastetta
kourallinen tuoretta basilikaa

Huuhdo kesäkurpitsat ja halkaise kahtia (älä leikkaa päitä pois ettei kurpitsan koostumus hajoa). Koverra lusikalla siemenet ja pehmeä sisus pois. Täytä kolot pavuilla. Pilko kourallinen tuoretta basilikaa ja levitä papuseoksen päälle. Sekoita juustoraaste perunamuusiin ja levitä seos kesäkurpitsaveneiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

5 kommenttia:

 1. Muusistahan on vaikka mihin,leipään,kroketteihin, ja niin edespäin.Tuo reseptisi onkin hyvä perunamuusijämäohje,kiitti siitä:-)

  VastaaPoista
 2. Minä haluaisin olla ihminen, jolla jää perunamuusia yli. Voisin lapioida sitä vaikka kylmänä suoraan jääkaapista, mutta yleensä päädyn nuolemaan kattilan jo siinä vaiheessa, kun muusin on valmistanut :(

  VastaaPoista
 3. Täytetyt kesäkurpitsat ovat ihania! Alla myös pikku vinkki jämämuusseille, hyviä tuli! Ja sitten jämämuusista voisi paistaa myös kreivittären perunoita, eli patate duchesse ainskin italiaksi. :)

  perunarieskat

  VastaaPoista
 4. Pyörtynyt suomalainen imaami, ihan selvästi!

  VastaaPoista
 5. Ari, totta muuten!! Ja kiitos hyvistä vinkeistä Yaelian ja Sitruunainen, miten mä en oo leipää ajatellutkaan.

  Mari, sun pitää hankkia isompi kattila :) Mä aina otan sen isoimman käyttöön muusia tehdessä ja sitten sorrun liioitteluun. Vaan ei se nyt ikinä ihan hirveästi haittaa.

  VastaaPoista