tiistai 27. lokakuuta 2009

Elävää ravintoa (pirtelöä ja puuroa)

Minä, ellu ja handepande ilmoittauduttiin elävän ravinnon kurssille työväenopistoon. Itse lähdin mukaan ihan puhtaasta uteliaisuudesta. En ole ajatellut siirtyä raakaan ravintoon mutta tuumin että kurssilta voisi saada jotain ideoita ja tuleepahan testailtua uusia asioita ruoan parissa.

Ensimmäisellä tunnilla tehtiin pirtelöitä/keittoja. Olin ajatellut että testailen oppimiani juttuja sitten kotona ja hymy levisi naamalleni tunnilla kun mietin miten hieman nirso asuintoverini kotona kohteliaana, lasittunein silmin (taustalla puhdasta kauhua) vastaanottaa viherpirtelön. Vaan kotitestaukset olivat hyvin onnistuneita, maistuivat molemmille. Pirtelön etuna oli ehkä se että se ei ollut vihreää ja puuroa teen varmasti toistekkin, ihanan makiaa.

Nämä reseptit (aavistuksen muokkailin) löysin kiinnostavasta Ilon Pisara -blogista, johon ellukin taisi joskus viitata tuorepuurojen suhteen, suosittelen minäkin! Myös mm. Kahvila Vegaani sekä Appelsiineja ja hunajaa -blogeista löytää mainioita raw food -reseptejä.

Omena-pellavansiemen-tuorepuuro (kahdelle)

2 omenaa
6 kuivattua taatelia
1 dl rusinoita
2 rkl pellavansiemeniä
vettä
kanelia

Huuhtele siemenet ja hedelmät ja laita pieneen kulhoon. Kaada päälle vettä niin että ne peittyvät ja anna liota 8 tuntia. Soseuta seos liemineen ja lisää raastetut omenat joukkoon. Ripottele päälle kanelia ja tarjoile.
Viherpirtelö (joka ei ole vihreä) 1-2 annosta

4 lehtikaalin lehteä
1 banaani
1 omena
2 dl mustikoita
vettä

Soseuta ainekset keskenään, lisäile vettä sen mukaan kuinka löysää pirtelöstä haluat.

3 kommenttia:

  1. Mäkin haluaisin olla tuolla kurssilla !Tosin olen jo ollut parissakin todella hyvässä raakaruokakurssissa mukana. Raakapirtelöt etenkin ovat ihania!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihan mun tän aamuiselta pirtelöltä! Lehtikaali on mielestäni ihan toppen noissa viherpirtelöissä. Oli varmaan antoisa kurssi.

    VastaaPoista
  3. Joo on kyllä kivaa kun työväenopistosta löytyy tällaista. Tällä viikolla vuorossa on idut ja idätys. Mutta täytyy myöntää että odotan eniten viidettä ja viimeistä kurssikertaa, silloin aiheena hedelmäateriat, kakut ja namut :)

    VastaaPoista