lauantai 3. lokakuuta 2009

PuikkopussiNeuleselvityksen jälkeen oli aika pistää puikot järjestykseen. Puikkopussin tarvikeaineita etsiessä tuli samalla käytyä läpi myös kangasvarastot - kätevää! Olemassaolevista tarvikkeista tuo pussi sitten syntyikin, päällyskankaana uuden elämän sai tahriintunut kangaskassi ja vuorikankaana kirppikseltä hamstratusta tilkkukassista löytynyt ruutukangas. Ompeluvaiheessa kangasvalinnat vähän epäilyttivät, mutta kyllä kuosit lopulta ihan harmoonisesti asettuivat kavereiksi.


Pussia tehdessä on sovellettu Villilangan mainioita pussiohjeita. Huolellisempi olisin saanut olla, esimerkiksi pisimmät puikkoni eivät ihan mahdu pussin yläläpän alle, kun en jaksanut (!) mitata kankaita. Vuorikangasta oli myöskin liian vähän pitkiä puikkotaskuja varten (ja tämän tajusin vasta leikattuani kankaat), joten pussissa on nyt sitten vain noita sukkapuikon mittaisia taskuja.

Vaan eipä väliä, toimiihan hyvin noinkin. Ja lopputulos on mun mielestä myös aika söpö!

14 kommenttia:

 1. tosi hieno! mutta herranen aika kun sulla on noita puikkoja joka lähtöön. en voi sanoa samaa omista varastoista... tai ehkä mullakin olis, jos ne pysyisivät tallessa. sukkapuikkoja on yleensä se 4 kpl tallessa kun jotain rupeaa tekemään.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava ja käytännöllisen näköinen! Täytyypä tutustua teko-ohjeisiin. Miekäläiselle kun tyynyliinakin on HAASTE.
  Oli muuten lohdullista lukea Anu Harkin hastattelusta, että hän inhosi kouluaikana oppiainetta nimeltä käsityö.Mikään ja koskaan ei ole liian myöhäistä opetella!!

  VastaaPoista
 3. Ei oo totta! Ihan huippuhieno!

  VastaaPoista
 4. Todella hieno! Tahtoo myös, mutta haaste se on mullekin. Mutta pakko ehkä tämän innoittamana yrittää.

  Ellu: puikkoja tulee olla joka lähtöön!

  VastaaPoista
 5. Onhan niitä puikkoja tosiaan kertynyt... köh köh. Mutta pitäähän sopivan kokoiset olla saatavilla aina heti sillä minuutilla kun inspiraatio iskee!

  Äitiliini, totta! Rohkaiseva tieto.

  VastaaPoista
 6. Ihana!!

  Mä omistin ennen just sen neljä sukkapuikkoa ja kaksi pidempää mutta sitten perin mummolta sen kaikki puikot ja nyt piisaa. Mummo oli tehnyt niille säilytysrasian vanhasta ruusukuvioisesta leivinpaperipakkauksesta, se aukeaa leveyssuunnasta, mahtuu pisimmätkin ja aika symppis.

  VastaaPoista
 7. No ni! Ja kun mä just tänään tuskittelin että minnehän nää puikot laittaisi - ihmeesti niitä on vaan kertynyt. Tosin mulla ei ole ompelukonetta, enkä taida jaksaa käsin alkaa tehdä. No, täytyy keksiä jotain, esim. tuo Jytiksen mummon idea voisi olla sovelluskelpoinen.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana! VOi kun munkin ompelusjälki olisi yhtä siistiä.. lähtee niin helposti aina venkuroimaan. Haluun tehdä tuollaisen pussin mun meikkisiveltimille!

  VastaaPoista
 9. Jytiksen mummon ruusukuvioinen leivinpaperisäilytysjuttu kuulostaa ihanalta munkin mielestä! Tahtoisin nähdä sen livenä, ehkä joskus onnistuu?

  Johanna - ei se ompelujälki lähempää katsottuna niin siistiä ole ;) Vauhti korvaa laadun, venkuraa tulee kyllä täälläkin!

  VastaaPoista
 10. Maiku, mustakin idea oli tosi hyvä. Ja koska nykyään leivinpaperipakkaukset eivät ole kovin kummoisen näköisiä niin sellaisenhan voisi päällystää kankaalla tai jollain hienolla paperilla.

  Handepande, juu mieluusti esittelen sitä! Voisin myös pistää siitä kuvan tänne seuraavan neulomisaiheisen bloggauksen yhteydessä.

  VastaaPoista
 11. Kuinka ollakaan täällä sanaparista "puikot järjestykseen" tuli ensimmäisenä mieleen syömiseen käytettävät puikot.

  VastaaPoista
 12. Toki Ari pussukkaa voi käyttää syömäpuikoillekin. Se voisikin muuten olla ihan kätevä, koska itselläni puikot pyörivät muun keittiösälän seassa keittiön vetolaatikossa, kun eivät mahdu siihen lusikka-haarukka-lokerikkoon. Hmm. Hmm hmm.

  VastaaPoista
 13. Niin hieno. Ja miten ihailtavaa järjestelmällisyyttä, hyvä Hande!

  VastaaPoista
 14. Tosi hieno! Luin kyllä otsikon ensin Peikkopussi ja etsin peikkoja pitkän tovin!:) :)
  Terv.TiV

  VastaaPoista