sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Syysretkellä Hämeenlinnassa


Herkku ja koukku lähti perinteiselle syysretkelle , joka tällä kertaa suuntautui Hämeenlinnaan. Tässä kuvamatkapäiväkirja. Osallistujamäärä: 4/7, sää: kirpsakan syksyisen aurinkoinen, tavoitteet: käydä linnassa, käsityöhenkisissä liikkeissä ja syödä.
Päätimme aloittaa jälkimmäisellä. Bongattiin asemaa vastapäätä hurmaava Hämeenlinnan kahvihuone, jossa oli ihana valikoima kaakkuja. Tiukan pohdinnan jälkeen nautiskelimme mm. marenki-päärynätorttua sekä sitruunaista juustokakkua.


Sitten suunnattiin Wetterhoffin liikkeeseen, jossa hymyilytti symppis lautasmalli-lautanen:


Edellämainitussa liikkeessä myös hiplattiin monia lankakeriä, mutta kotiinviemiset löytyivät lankakauppa Villa Mokasta (joka mainostaa itseään myös kahvilana mutta sitä puolta ei nähty).


Ja sitten se linna. Oli kyllä vähän pettymys, tai en tiedä mitä linnalta odotin, mutta siellä oli paljon uutta, ei tullut muinainen linnafiilis. Ulkoapäin se on kyllä komia.


Verkatehtaan yhteydestä löytyi Helka Hyy, kaikenlaista pientä, syötävää ja näprättävää. Ostin hillahilloa ja purkki tyhjeni saman illan aikana, goudan ja voileipäkeksien kanssa, aah. Sai sieltä myös hassua kolaa.


Ja sitten olikin aika syödä lisää. Ravintola Piparkakkutalo oli mielenkiintoinen, mutta hieman sekava kokemus. Tuntui, että paikka haki muotoaan, ollakko tosi fiini vai ei. Ei osattu päättää, kaadetaanko viiniä kaikille lasiin vai ei, hovimestarilla on arkivaatteet ja sitten hän liekittää ruokaa pöydässä. Päätimme antaa arvosanan: puolivillainen. Eli seiska-kasi.

Kasvissyöjät olivat pääruokaan tyytyväisiä, suppilovahveroilla ja kermalla täytettyjä paprikoita.


Sen lisäksi maisteltiin ahvenia tilliperunoiden kanssa ja muikkuja, ne lepäilivät muusipedillä.


Ja jälkkäriä tietty! Talon omaa piparkakkujäätelöä kermavaahdon ja minttukastikkeen kanssa (oli hieman pettymys), alla puolukkajäädykettä lämpimän puolukkakastikkeen ja spelttikeksin kanssa, perushyvää.


Ja omppulettuja vanhanajan vaniljajäätelön kanssa, herkkua.


Maha täynnä oli sitten hyvä raahautua juna-asemalle. Ensi syksyn retkikohteeksi ehdotettiin ainakin Reykjavikia ja Hyvinkäätä (vai oliko se Vantaa). En muista miksi.

6 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja löytyy näköjään Hämeenlinnasta. Ihana juustokakku ja mainio lautanen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jytikselle matkaraportoinnista. Lisäsin alkuun linkin edellisestä matkastamme Tallinnaan - syysretkihän on jo eräänlainen perinne.

  Reykjavikille joo! Puhuttiinko me Hyvinkäästä, häh?

  Mielestäni parasta reissussa oli seura, kiitos kaikille osallistujille!

  VastaaPoista
 3. Kiitti Jytis raportista, se oli hyvä ja retkiseura samoin! Ja lisäisin vielä mainittuihin syysretkikohteisiin Ahvenanmaan.

  VastaaPoista
 4. hämylinnan kiertue näytti varsin kattavalta, mutta harmi että ite linna oli ei ollu niin innostava. ehkä kolmas kerta toden sanoo ja pääsen ens kerralla mukaan. reykjavikiin sitte!

  VastaaPoista
 5. ihana lautanen! mistäköhän muualta noita sais?

  Suosittelen Reykjavikia. ihana paikka!

  VastaaPoista
 6. Every phase is severe fatigue from what order does p90x videos go withdrawal.
  This adds a touch of the muscles what order does p90x videos go in the arms and back through curling,
  flying and pressing movements.

  Also visit my webpage: %anchor_text%

  VastaaPoista