lauantai 31. lokakuuta 2009

Back to basics

Viikonloppu on periaatteessa sellaista aikaa, jolloin voisi paneutua kunnolla ruuanlaittoon: testata uusia makuyhdistelmiä ja reseptejä oikein ajan kanssa. Mutta hyvin usein näin on vain periaatteessa - todellinen tilanne on sitten ihan muuta.

Meidän keittiössä palattiin tänään oikein perusasioiden ääreen, sillä teimme kasvishernekeittoa.

Ja sehän on helppoa kuin mikä! Tarvitset vain (luomu)herneitä, (luomu)porkkanaa, sipulia, soijarouhetta tai -paloja ja mausteita.

Herneet likosivat kattilassa yön yli.Tänään herneitä keiteltiin tunti, ja lisättiin joukkoon porkkanat, sipuli ja soijapalat.Ja taas keitettiin tunti. Maustettiin ja sitten jo maistetiinkin.Maustepippurit, suola ja meirami kuuluvat ehdottomasti hernekeittoon. Meirami oli valitettavasti loppunut, joten täytyy täydentää varastot pian.

Sen verran innostuin näistä perusasioista, että taidan leipoa illan päälle vielä sämpylöitä. Reseptillä, jota olen käyttänyt ainakin 12 vuotta.

3 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Tuohonko vielä kyytipojaksi pikkasen kuivahtanut ruisleivän kannikka, voita ja ruokajuomaksi maitoa niin avot.

  janne

  VastaaPoista
 2. Ruisleipää juu, ehdottomasti. Itsetehtyä kun vielä sais...

  VastaaPoista
 3. Mulla on hieman ankeita muistoja äidin ja mummun hernarikokeiluista, joten aikuisiällä olen turvautunut täysin Jalostajaan. Tätä ohjetta pitääkin kokeilla, tosin ilman soijaa.

  -Sanna

  VastaaPoista