maanantai 20. helmikuuta 2012

Klaus K:n brunssilla

Heti alkuun tunnustus: olen aika surkea raportoimaan ravintolakokemuksistani. Ensinnäkin: tässä elämänvaiheessa (lue: pienen lapsen kanssa) ulkona tulee syötyä verrattain harvoin, ja silloin harvoinkaan on kädet täynnä muuta työtä kuin kaivaa esiin kamera. Toiseksi: olen joka tapauksessa huono kaivamaan kameraa esiin ravintolassa. Haluan SYÖDÄ!

Viikonloppuna kuitenkin terästäydyin molemmilla saroilla: menin ulos brunssille (ilman lasta!) ja otin mukaani kameran. Kuvasaldo on silti laihanlainen: halusin jälleen paitsi syödä myös jutella ystävien kanssa.

Kyseessä oli Helsingin keskustassa sijaitsevan hotelli Klaus K:n brunssi. Kotiäidin sydän kyllä pomppasi kurkkuun, kun tajusin hinnan: 32 euroa. Tuolla hinnalla brunssin olisi parasta olla tosi hyvä!

Tarjolla oli notkuva alkuruokapöytä leipälajitelmineen. Oli kalaa ja lihaa, mutta onneksi myös kasvissyöjälle riitti purtavaa. Pidin oikein kovasti leivistä ja vuohenjuustosalaatista sekä hummuksesta, myös sienisalaatti ja kylmä tomaattikeitto maistuivat.

Brunssi oli aika tukeva, sillä siihen kuului myös valinnainen pääruoka. Söin sienilasagnea, mikä olikin todella hyvää, ehkä parasta koko brunssissa. Seuralainen tosin valitteli, että yhdessä sienessä oli santaa. Hmmmm, ei kovin miellyttävä yllätys se.

Jälkiruokabuffet oli oikein runsas: erilaisia leivonnaisia, suklaamoussea, hedelmiä ja juustoja. Hedelmien lisäksi parasta antia taisi olla ehkä pöydän perinteisin leivonnainen: banaanikinuskikakku. Sitruunamarenkipiiras ei odotuksista huolimatta ollut kovin maittava, enkä lämmennyt sillekään leivonnaiselle, joka maistui makealle, mutta samalla myös tervalle.
No mitä tästä sitten ajattelisi? Alkuruuat ja pääruoka olivat hyviä, jälkiruoat ehkä hieman pettymyksiä. Brunssi oli runsas ja mahansa sai kyllä täyteen (söin seuraavan kerran vasta illalla). Oli ihanaa istua rupattelemassa ystävien kanssa, ja kolme tuntia hurahtikin kuin siivillä. Toisaalta taas tuntuu, että yli 30 euroa brunssista on vain liikaa. Kaipaan kyllä Berliinin aamupaloja! Mukana ollut ystävä suositteli myös Sunnin brunssia, joka on kuulemma hyvä ja yli puolet halvempi!

Aamiaiset ovat kyllä ihan lemppareita, joten brunssilla tulee varmasti käytyä jatkossakin. Kotibrunssithan ovat myös aivan mahtavia!

9 kommenttia:

  1. jee, kiitos raportista! oon haaveillut tuosta brunssista, mutta se ei ehkä ole kovin vegaaniystävällinen? ihanalta vaikuttaa joka tapauksessa, niinku tietty tuohon hintaan suotavaa onkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on linkki siihen brunssiin, ja nettisivuilla on menu. Näin äkki-istumalta väittäisin, ettei kyllä ole ehkä vegaaneille kovin hyvä ei. Testataanpa seuraavaksi joku muu paikka! Dylanin brunssista olen tykännyt kovasti, senkin voisi tietysti tekstissä mainita.

      Poista
    2. mää tykkään myös pacificon brunssista. rento ja halapa.

      Poista
    3. Mun mielestä siellä Pacificosssa oli jotenki paljo säilykekamaa vai muistankohan väärin..? No mä taidankin olla aika nirso mitä näihin brunsseihin tulee. Haluan Berliiniin!

      Poista
  2. 32 euroa kieltämättä on kova hinta, mutta toisaalta jos sillä hinnalla saa alkuruokia, pääruokia ja jälkiruokia niin lasku vastaa helposti kolmen ruokalajin ravintolalaskua. Mutta itse ehkä tykkään enemmän just noista aamupalamaisemmista brunsseista. Joista tuo Pacifico on juuri hyvä esimerkki. Mutta pakko sanoa että nälkä tuli kuvia katseli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toki tuolla hinnalla sai koko setin, et ei se silleen paha ollut. Mutta mäkin kyllä suosisin enemmä niitä aamupaloja!

      Poista
  3. Suomalaisena menen itse hinnan perässä ja 32e on kyllä aika tuhti hinta mistätahansa buffetista. Mutta kerrankos sitä maksaa vähän hienommasta brunssista, kun ei sitä nyt joka päivä tule harrastettua :) Samaa hintaluokkaa taitaa olla esim.Tallinnan ja Ruotsin laivojen buffet-pöydät. Ruoka vaikuttaa herkulliselta ja monipuoliselta, itse saan yleensä vatsani täyteen jo alkupaloista, mitkä ovatkin useimmissa buffeteissa sitä parasta antia. Njam. Täytyy pistää tämä kyllä korvan taakse, vaikka uskon kyllä että itse bongailisin himpun verran opiskelijabudjettiin sopivampaa brunssipaikkaa ;) P.s. Tein itse kahvilatutkimusta viime kesänä paikallislehteen ja kuulin huhua, että Kulmakonditoria-ketju aikoisi aloittaa Brunssi-kokeilun lähitulevaisuudessa! :D Pidä silmällä, jos alkaa tapahtua jotain asian tiimoilta. (itse olen pelkkänä korvana täällä Englannin päässä)

    Kiitos kivasta blogista, mukavaa helmikuun jatkoa! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kotiäidin budjetti tuo mieleen opiskeluajat, sellainen hintataso olis mullekin parempi!

      Brunssivinkit tulevat tarpeeseen, pistetään korvan taa juu. Kiitti!

      Poista
  4. Vaikuttaa hyvältä tuo brunssi. Me oltiin tuolla Klaus K:ssa kanssa joku aika sitten, ei tosin brunssilla vaan aamiaisella. Aamiainen oli meistä varsin tasokas myös.

    VastaaPoista