perjantai 16. lokakuuta 2009

Aamiaisleivät pannulla


Viikonlopun aamiaiset ovat ihania, ei kiire mihinkään. Mun arkiaamut menee kiireessä töissä syödyn mikropuuron voimin joten viikonlopuista pitää sitten ottaa kaikki irti. Viime viikonloppuna testattiin Maku-lehden reseptiä, mysliä ja jugurttia sisältäviä leipäsiä jotka paistettiin pannulla. Mmm, ihania.

Aamiaisleivät pannulla (8 kpl)

3 dl maustamatonta (soija)jugurttia
1/2 dl sulatettua margariinia (sinistä Keijua)
1 dl mysliä
1 1/2 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa

Mittaa kulhoon jugurtti ja margariini, sekoita. Lisää joukkoon myös mysli ja suola. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja ruokasooda, lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile jokainen pala jauhotetulla pöydällä litteäksi rieskaksi. Paista leipäset pannulla margariinissa kypsäksi molemmilta puolilta. Sitten kun pinta saa väriä ja tuntuu rapealta niin valmista on!
Tarjoile heti margariinin, juuston ja kasvisten kanssa. Mun mielestä oli parasta ihan pelkän margariinin kanssa. Ja puolikas annos riitti kahdelle just hyvin.

Tämän myötä hyvää viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Oh my. Kuulostaapa hyvältä. Laitetaan korvan taakse.

    VastaaPoista
  2. Pannulla tehtyjä leipiä on pitänyt kokeilla jo ikuisuus. Pitänee ottaa äijästä niskasta kiinni.

    VastaaPoista