maanantai 19. lokakuuta 2009

Reilu herkkuhetki (taatelikeksejä ja banaanimuffinsseja)

Tänään käynnistyi Reilun kaupan viikot ja osana sitä, huomenna käydään Reilun kaupan maaottelu. Osallistuminen on helppoa, täältä löytyy tarkempia tietoja.
Ilmoitin työpaikkani mukaan ja lupasin järjestää aamulla Reilun herkkuhetken. Ja oijoih mitä herkkuja onkaan luvassa, keksit ja muffinssit onnistuivat molemmat yli odotusten, ihan järjettömän hyviä!

Pähkinäiset taatelikeksit (30-35 kpl)

1 pss Reilun kaupan pähkinä-kookossekoitusta (100g)
100g Reilun kaupan kuivattuja taateleita
1 dl Reilun kaupan raakaruokosokeria
175g margariinia
7 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
2 rkl Reilun kaupan hunajaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

Murskaa pähkinä-kookossekoitus tehosekoittimella tai kaada seos pussiin ja nuiji kaulimella karkeaksi rouheeksi. Pilko kuivatut taatelit. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja ripaus suolaa. Lisää pähkinäseos ja taatelit joukkoon. Sulata margariini ja lisää maidon ja hunajan kanssa joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi leivinpaperille uuninpellille, reilu ruokalusikallinen per keksi. Paista 180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.


Omena-kaneli-banaanimuffinssit (15 kpl isoja muffinsseja)

4 Reilun kaupan banaania (kypsiä)
1 iso tai 2 pientä kotimaista omenaa
100g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl Reilun kaupan raakaruokosokeria
2 rkl Reilun kaupan raakaruokosiirappia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl Reilun kaupan kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa

Raasta omena(t) ja muussaa banaanit, sekoita hedelmät keskenään. Lisää sulatettu margariini ja siirappi seokseen. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin niin että taikina täyttää 2/3 vuoasta. Ripottele vielä päälle sokeria ja kanelia. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.

Mahtavaa kun voi samalla kisata Ruotsia vastaan, olla hyvällä asialla ja tämä kaikki syömällä herkkuja! Huomenna klo 20 selviää kuka voitti ottelun, etenemistä voi seurata täällä.

4 kommenttia:

  1. Onpa reilun hyviä leivonnaisia! ONnea kisaan....

    VastaaPoista
  2. Mitä jos ei halua kisata Ruotsia vastaan? Mun mielestä meidän kannattais ottaa monessakin asiassa oppia niistä. Olla samalla puolella, ennemmin.

    Mut muffinssit vaikuttaa mainioilta! Saako Ellun leipomat ja tajunnan räjäyttävät muffinssit tästä jopa kilpailijan..?

    VastaaPoista
  3. Siis ruotsalaisethan ovat kuulemma jo etukäteen juhlineet voittoaan tässä kisassa :( Aikas itserakasta touhua, sanonpa vain! Molemmat ohjeet vaikuttavat ehdottoman kokeiltavilta, banaanit mieluiten ylikypsiä. Sekä banskut että taateli ovat niiiin hyviä leivonnassa ja tuorepuuroissa.Tuovat valtavasti makeutta ja kosteutta (=säilyvyyttä, siis jos joku sattuisi jättämään ne rauhaan...)

    VastaaPoista
  4. Kyllä Ellu pysyy edelleen muffinssimestarina nimittäin niissä on aina kuorrutus..mmm...

    Mutta ihan sikahyviä olivat nääkin :) Ja keksit! Työtoverit olivat hyvin hyvin muikeina.

    Äitiliini, mä olen vasta tänä vuonna tajunnut banaanien ja taateleiden käytön makeuttajina, ihan loistavaa!

    VastaaPoista