torstai 15. lokakuuta 2009

Kylmä viima ja kukkapipo


Äiti tuli käymään kylässä ja pitihän sitä vähän kaupungilla kierrellä, mutta kylläpäs vaan oli kylmä tuuli. Ja kun oli ilman lakkia matkaan lähdetty, niin kaupoissa tuli katseltua myös pipoja ja hattuja. Kotiin tullessamme pengoin vähän lankalaatikkoani ja sieltähän löytyikin hieman keskeneräinen myssy, joka ei ollut omaa silmää miellyttänyt. Äiti päätteli pipon loppuun ja minä virkkasin sillä aikaa kukkasen koristeeksi. Saattelin äidin juuri linja-autoon kotimatkalle ja hyvin näytti myssy toimivan viimaa vastaan. Söpö myssy ja söpö äiti.

Eilen illalla kävimme katsomassa Julie & Julia -elokuvan lokakuun ruokahaasteen hengessä. Omat kokkailut veivät kokeilemaan Ruohonjuuresta ostettua uppopaistettua tofua curry-tyyppisessä ruuassa. Jälkkäriksi tein tyrnirahkaa.

Tofuruoka

Minulla ei ollut mitään varsinaista ohjetta, mutta siihen tuli

1 munakoiso
1 punasipuli
1 keltasipuli
4 valkosipulin kynttä
1 1/2 punaista paprikaa
1 paketti uppopaistettua tofua (valmiita palasia, mutta pilkoin pienemmiksi)
öljyä kasvisten kuullottamiseen
1 prk kookosmaitoa
garam masalaa
currya
kurkumaa
chiliä
juustokuminaa
suolaa


Kasvikset paloiksi ja öljyä kattilaan, mausteet perään ja hieman hämmentelyä ja kuullotusta. Lopuksi kookosmaito ja tofupalat. Basmatiriisiä lisukkeeksi.


Tyrnirahka

2 dl tyrnimarjoja
2 prk rahkaa
1 dl vispikermaa
sokeria

Murskaa marjat sauvasekoittimella ja sekoita rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mukaan. Sokeria oman maun mukaan sopivasti.

5 kommenttia:

  1. kylymaa se rupeaa olemaan taalla ameriikanmaillakin. lahttaskohan se pukki villasukat venyttyneiden ja vanuttuneiden ja lahes puhkitallattujen tilalle :)

    VastaaPoista
  2. Kiva äiti, kiva pipo!

    Ja eikö ollut kiva se leffakin? Me (siis mukana oli 5/7 H&K:laista) tykättiin siitä paljon! Ja alettiin heti miettiä, et jos olis kokki, niin mihin erikoistuis.

    Jytis ilmoittautui modernien kasvisruokien kokiksi, minä leipuriksi, Ellu olis ilmiselvä kondiittori, kuten myös Handepande. Raisu ja Eki olis sitten pienten alkupalojen ym. tapasten mestareita. Entäs sä, Pau?

    Ja anonyymi: Tämä on juuri oikea foorumi esittää tuollaisia toiveita :) Eiköhän sulle villasukat sinne saada... (toivottavasti en nyt lupaile liikoja toisten puolesta)

    VastaaPoista
  3. leffa oli kyllä viihdyttävä!

    mä luulen, että mun erikoisala ois "ruokaa ilman ohjeita". useimmiten tulee laitettua ruokaa vaan siitä mitä kaapissa sattuu olemaan. ja tykkäsin siitä kokkisota-ohjelmasta, missä vieraat toi tietyllä summalla ruoka-aineita ja niistä sitte keksimään ja kehittämään.

    villasukka-asiaa lupaan ajaa eteenpän:)

    VastaaPoista
  4. Rahka oli kyllä ihan superia:)

    VastaaPoista
  5. Ja Paun bravuureihin voisi lisätä vielä sellaisen "teen viiden ruokalajin illalliselle kahdeksalle ihmiselle menettämättä hermojani ja kaikki ruuokalajit on ajoissa valmiina".

    Sä oot siinä tosi hyvä!

    VastaaPoista