keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Ihana bataatti-chili-kookoskeitto

Heti kun säät viilenevät (talvitakkikin on haettu vintiltä, olen valmis!), alkaa tehdä mieli keittoja. Ja oijoi kun tulikin hyvä keitto, ei meinannut malttaa lopettaa syömistä millään! Resepti löytyi KevytKokki -lehden syysnumerosta, ruisleipäkrutongit ovat oma lisä. Tätä heti pian lisää!

Bataatti-chili-kookoskeitto

1/2 kg bataattia
2 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl vahvaa chilijauhetta (laitoin saman verran chilitahnaa)
8 dl kasvislientä
1 pieni prk kookosmaitoa (165ml)
rouhittua mustapippuria

krutonkeja varten:
ruisleipää, öljyä, suolaa ja paprikamaustetta

Kuori bataatit ja perunat ja kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää joukkoon bataatti- ja perunakuutiot sekä mausteet. Jatka paistamista hetki ja kaada kasvisliemi joukkoon. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Sillä välin voi tehdä krutongit, eli kuutioi muutama viipale ruisleipää. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja lisää leivät pannulle. Mausta, sekoittele ja paista leipäpaloja kunnes ovat rapeita. Tähän menee muutama minuutti.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla ja tarjoile krutonkien kanssa.

6 kommenttia:

  1. Täällä on vielä niin lämmintä että ei keittoja tee mieli,mutta olen monta kertaa syönyt bataattikeittoa ja se on tosi hyvää ja sopii niin hyvin just kookosmaidon kanssa:-)

    VastaaPoista
  2. Yaelian, täällä on tänään ollut eka oikein hyytävän jäätävä syyspäivä ja pakkaslukemat.. Hur!

    VastaaPoista
  3. poikkeuksellisen hienosti rajattu kuva!

    voiskin koittaa tätä joku päivä - kuulostaa herkulta eikä meillä ole aikoihin tehty sosekeittoja.

    VastaaPoista
  4. Raahauduin (pakotettuna) eilen vintille hakemaan talvikamppeita. Aina se lähteminen on yhtä tylsää, mutta työ palkitaan: löysin vaikka mitä kivoja talvijuttuja.

    Mutta suutarin lapsilla ei oo kenkiä jne. : lapasvajausta on, myssykin tarvis neuloa.

    Oho, tää kommentti meni vähän ohi. Tuollaista keittoa on tehty meilläkin, hyvää on!

    VastaaPoista
  5. Merituuli, kiitos :) Suosittelen kyllä testaamaan keittoa ja ehdottomasti ruiskrutonkien kanssa, tulee kivan suolainen vastapaino aavistuksen makealle keitolle.

    Hertta, meillä ei lapasvajausta ole, löysin vintiltä myös Sirkka-mummolta (viime vuoden aikana) saadut lapaset, löytyy jos jonkin mallista ja väristä, myös glitterlangasta tehdyt hapsulliset yksilöt..

    VastaaPoista